Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi discuții între ministrul Transporturilor și patronatele din transportul rutier

ro

13 Feb, 2024 15:38 738 Marime text
O nouă rundă de întâlniri a avut loc la sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii între ministrul Sorin Grindeanu și patronatele din transportul rutier. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în continuarea discuțiilor permanente dintre Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și patronatele din transportul rutier, astăzi 13.02.2024, a avut loc, la sediul MTI, o nouă întâlnire între ministrul Sorin Grindeanu și reprezentanții Confederațiilor patronale și Federațiilor reprezentative ale transportatorilor rutieri. La discuții au participat alături de reprezentanții MTI și reprezentanții conducerilor CNAIR, ISCTR, ARR și RAR.

Prima parte a ședinței a fost dedicată evaluării stadiului fiecărei măsuri convenite în cadrul întâlnirilor precedente. Astfel, s-a constatat că au fost respectate termenele asumate pentru fiecare măsură.
Solicitările transportatorilor rutieri și-au găsit o rezolvare fie prin adoptarea unor acte normative, fie prin decizii administrative ale conducerilor unităților din subordinea MTI, fie prin acțiuni imediate care să ajute această industrie.

Ministrul Sorin Grindeanu a subliniat că “soluțiile găsite la solicitările transportatorilor  rutieri sunt menite să  ajute această industrie și sunt strâns legate de activitatea ministerului și a unităților din subordine.  Acord în continuare o mare atenție dialogului cu patronatele din transportul rutier și doar prin acest dialog permanent putem să rezolvăm în timp util aspectele ce ne sunt sesizate”.

Totodată, în urma discuțiilor s-a convenit ca astăzi să fie supus procedurii de consultare publică proiectul de Ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A.  Acest proiect prevede ajustarea tarifelor AST (Autorizații Speciale de Transport) percepute de către CNAIR. 

„Conducerea CNAIR, cu ocazia discutării stadiului implementării separării fluxurilor pentru camioanele UE și non-UE, a precizat că primele măsuri se vor concretiza în cursul acestei săptămâni.
În finalul întâlnirii ministrul Sorin Grindeanu i-a asigurat pe partenerii sociali de întreg sprijinul ministerului în rezolvarea aspectelor ce țin de domeniul transporturilor inclusiv a celor care intră în sfera de competență a altor autorități ale statului român. 
În același sens, s-a convenit ca discuțiile să aibă un caracter periodic cu o monitorizare permanentă a stadiilor de implementare“ - au mai precizta reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Citește și: 

Acord privind încetarea protestelor fermierilor și transportatorilor, semnat la Palatul Victoria
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii