Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Justiție Constanța Dan Pisică cere în instanță anularea unui ordin emis de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Este vizată structura organizatorică a CERONAV (DOCUMENT)

ro

27 May, 2024 12:29 737 Marime text

 
  • Dan Pisică a dat în judecată Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, solicitând anularea Ordinului Ministerul Trasporturilor și Infrastructurii nr. 770/11.03.2024.
  • Potrivit acestui ordin, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a aprobat structura organizatorică a CERONAV.
 
Pe rolul Curții de Apel Constanța, Secţia de contencios administrativ și fiscal a fost înregistrat, pe data de  24.05.2024, dosarul cu indicativul 285/36/2024 și obiectul - anulare act administrativ Ordin Ministerul Trasporturilor și Infrastructurii nr. 770/11.03.2024.
 
Părțile dosarului care se află în stadiul procesural de fond sunt: Dan Pisică – reclamant și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii  - pârât.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, până la acest moment nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 


 

Ce spune Ordinul nr. 770 din data de 11.03.2024, pentru aprobarea structruii organizatorice a Ceronav

 
Având în vedere Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal- bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung; Prevederile art. 14 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 370/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii cu modificările și completările ulterioare; Referatul nr. 7880/04.03.2024 al Direcției Guvernanța Corporativă privind aprobarea structurii organizatorice a Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale — CERONAV; Hotărârea nr. 13 din 27.02.2024 a Consiliului de Conducere a Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale CERONAV; Nota de fundamentare privind modificarea structurii organizatorice a Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi CERONAV; În temeiui prevederilor art. 9 alin (4) si ale art. 14 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr 370/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, cu modificărilie și completarile ulterioare, Ministerul Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a emis prezentul ordin.
 
Astfel, se aprobă structura organizatorică a Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV, prevâzută în Anexa care face parte  integrantă din prezentul ordin.
 
Cu data prezentului ordin, Ordinul ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor nr. 881/2020 își încetează aplicabilitatea.
 
Direcția Guveranță Corporativă va comunica prezentul ordin Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale CERONAV pentru ducerea la îndeplinire.
 
 

Despre CERONAV

 
 
Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV datează din 1976. CERONAV s-a înfiintat conform Ordinelor Ministerului Transporturilor și Telecomunicațiilor nr. 1058 si 1096 sub denumirea de Centrul de Perfecționare al Lucrătorilor din Marină Civilă (CPLMC), cu scopul de a răspunde cerințelor de pregătire și perfecționare ale personalului din domeniul navigației maritime.
 
În anul 1983, conform Ordinului nr. 491, își schimbă denumirea în Centrul de Instruire și Perfecționare a Lucrătorilor din Marina Civilă (CIPLMC) preluând în subordine Filiala de Formare și Perfecționare a Personalului Navigant Fluvial din Galați.
 
În anul 1990, încorporează și Centrul de Calificare a Personalului din Marina Civilă, devenind, în 1992, Centrul de Perfecționare a Personalului din Marina Civilă și Calificare Personal Exploatare Portuară (CPPMC).
 
În anul 2003, conform OG 33/2003 și HG 449/2003, CPPMC fuzionează cu Centrul de Perfecționare a Personalului din Navigația Fluvială din Galați (CPPNF) devenind Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, denumire pe care o poartă și în prezent.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea Documente puteți consulta Ordinul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

 
Citește și:

 
Scandal la CERONAV: Dan Pisică, director comercial, face acuzații grave! Ce spune directorul general Teodor Popa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii