Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vești bune pentru șoferi! Când se va putea circula pe pasajul ce face legătura dintre Autostrada A 0 București Sud și Autostrada A2 București-Constanța (VIDEO)

ro

24 May, 2024 10:20 729 Marime text
Foto: facebook/Ionel ScriosteanuSecretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu a anunțat pe pagina sa de facebook că legătura dintre Autostrada A 0 București Sud și Autostrada Soarelui ar putea fi deschisă la sfârșitul lunii iulie 2024. 

Acesta a transmis că în perezent se toarnă asfalt pe pasajul principal și bretelele aferente nodului rutier dintre A0 și A2. 

„Sunt pe șantierul Lotului 1 al Autostrăzii București A 0 Sud, unde antreprenorul a început așternerea asfaltului pe pasajul principal și pe bretelele acestuia, aferente nodului rutier dintre Autostrada A0 și Autostrada A2.
Acest tronson de autostradă este următorul pe care îl vom da în trafic pe zona de Sud a Capitalei, pentru care presăm și sprijinul antreprenorul să finalizeze lucrările cât mai repede posibil“ - a precizat secretarul de stat Ionel Scrioșteanu. 

„Este ultima zonă în care mai este de turnat (n.r așternut) asfalt pe acest lot, se lucrează cu mai multe finisoare la pasajul principal peste Autostrada A 2. Acesta este pasajul pricnipal. Deja prima cale de rulare dinspre Chiajna spre Glina este asfaltată. Pe bretea este deja pus stratul de uzură. Secțiunea de placă de suprabetonare care a fost cu problemă de neconformitate identificată a fost remediată. Acum se lucreaăz la frezarea asfaltului în proximitatea A2. Pe corpul autostrăzii se lucrează la montarea parapetului și pe zona mediană și pe zona laterală. Activitatea este mai bună față de acum o săptămână și jumătate când am fost ultima dată. După ce se aștern primele straturi de asfalt urmează să se monteze și rosturile de dilatare în această zonă. Am fost pe tot tronsonul autostrăzii, se mai lucrează în zona Glina-Bălăceanca, unde  afost dat în funcțiune un pasaj. Pentru că mobilizarea a mai crescut cred că este posibil ca la sfârșitul lunii iulie să circulăm pe acest lot de aproximativ 10 kilometri și pe nodul rutier A 0-A2 fără restricții“.



Citește și: 

Cum se circulă astăzi pe arterele principale, la orele dimineții
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii