Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marș al bicicliștilor din Constanța, în Piața Ovidiu

ro

22 Sep, 2016 18:38 2407 Marime text
Sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 14.30, asociația OPTAR organizează al doilea marș al bicicliștilor din Constanța, în Piața Ovidiu.
 
Într-un comunicat de presă sunt expuse motive protestului de pe 24 septembrie:
  • „Deoarece constatăm neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră;
  • Pentru că este încurajat transportul motorizat iar metodele alternative de transport, nu;
  • Datorită lipsei unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii;
  • Pentru că nu au fost aplicate măsurile de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate”, se arată în comunicatul citat. 
Conform organizatorilor, „în municipiul Constanța cetățenii nu au beneficiat de măsuri de îmbunătățire a mobilității urbane până recent, iar acestea de multe ori au fost ineficient sau defectuos implementate. (...) Problemele întâmpinate de către bicicliști constau în neintegrarea stradală a pistelor pentru bicicliști, accesul către acestea fiind dificil, atât la intrare cât și la ieșire, poziționarea pictogramelor care sunt neconforme dar și delimitarea benzilor cu lumini albe intermitente”.
 
Organizatorii marșului se delimitează de orice mesaj sau acțiune politică ce poate fi asociată acestui protest. „Acțiunea nu are nicio conotație politică, fiind în fapt o acțiune care vizează politicile de dezvoltare urbană”, conform comunicatului.
 
„Solicităm mediului politic să înțeleagă demersul ca fiind unul al cetățenilor. Deși membrii de partid sunt și ei cetățeni, aceștia sunt o categorie aparte care, odată prezenți în această acțiune, va contamina politic un demers onest și civic. Ne așteptăm la responsabilitate și respect față de cetățeni”, potrivit organizatorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii