Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Rompetrol susţine Ora Pământului

ro

30 Mar, 2012 18:02 960 Marime text

Grupul Rompetrol va întrerupe în cursul zilei de 31 martie luminile din staţiile proprii şi sediile de birouri din ţară timp de o oră, între 20:30 şi 21:30, în semn de solidaritate cu evenimentul internaţional Ora Pământului.

„Din respect pentru mediul în care trăim şi în care ne dezvoltăm activităţile, sprijinim această iniţiativă internaţională de conştientizare a problemelor climaterice cu care se confruntă în prezent Pământul, a impactului individual sau organizaţional asupra acestuia. În acest sens, recomandăm colegilor şi partenerilor noştri, dar şi întregii comunităţi naţionale să susţină acest demers şi să identifice eventualele măsuri care, însumate, pot contribui la îmbunătăţirea şi conservarea mediului înconjurător. De-a lungul timpului ne-am angajat în proiecte de CSR şi programe extinse de investiţii care să susţină strategia de dezvoltare a companiei şi protecţia mediului", declară Alexey Golovin, director marketing şi comunicare Rompetrol Grup.

Această decizie nu va afecta securitatea sau funcţionarea reţelei de distribuţie sau a altor activităţi desfăşurate în punctele de lucru ale companiilor membre Rompetrol Grup care vor susţine iniţiativa.

Angajamentul Rompetrol pentru protejarea mediului se regăseşte şi la nivelul platformei Petromidia, activul principal al Grupului, unde prioritatea este creşterea gradului de protejare a Mării Negre şi a Lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent Canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa.

Valoarea totală a investiţiilor Rompetrol în mediu, din 2008 până în prezent, este de 100 milioane USD. Pe fondul creşterii cantităţii procesate, corelate cu programul de investiţii, consumul de energie electrică a scăzut cu 5%, pentru intervalul 2005 - 2011. Pentru toate entităţile companiei se monitorizează şi se acţionează în vederea îmbunătăţirii factorilor de mediu, în conformitate atât cu obligaţiile legale, cât şi cu standardele de calitate şi mediu ale Grupului, modernizarea rafinăriilor Petromidia şi Vega fiind parte din priorităţile actuale ale Rompetrol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii