Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duhovnici români trecuţi la Domnul în 2011. Cel mai cunoscut este părintele arhimandrit Arsenie Papacioc

ro

31 Dec, 2011 15:47 1112 Marime text

Anul 2011 a fost şi cel în care ne-am luat rămas-bun de la duhovnici români al căror sfat înţelept şi viaţă smerită a fost model pentru mii de oameni care le-au călcat pragul.

Cunoscutul duhovnic athonit Petroniu Tănase a fost înmormântat pe 24 februarie, în cimitirul Schitului românesc „Prodromu" din Sfântul Munte, informează TRINITAS TV.

La Slujba prohodirii au participat o delegaţie a Patriarhiei Române, un ierarh grec, stareţi şi egumeni ai mănăstirilor şi schiturilor athonite, monahi români şi străini şi foarte mulţi credincioşi veniţi special din România pentru a-şi vedea pentru ultima oară duhovnicul.

Vara aceasta ne-a lăsat inimile şi mai sărace odată cu plecarea la Domnul a Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc, la vârsta de 96 de ani. La slujba prohodirii, oficiată pe 21 iulie la Mănăstirea „Sfânta Maria" - Techirghiol au participat mii de oameni din toată ţară, alături de care s-a aflat şi un sobor de ierarhi.

Părintele Arsenie a fost înhumat în curtea mănăstirii, în apropierea fântânii Sfântului Mucenic Pantelimon. Ca o mărturie în plus a dragostei pe care i-au purtat-o credincioşii, un covor de flori a acoperit întreg spaţiul din această parte a curţii aşezământului.

Alt duhovnic de seamă, Părintele Adrian Făgeţeanu a fost înmormântat sâmbătă, 1 octombrie, la Mănăstirea gorjeană Lainici, după ce trupul neînsufleţit a fost depus în paraclisul Mănăstirii Antim, unde credincioşii i-au putut aduce un ultim omagiu.

Sursa: http://www.basilica.ro/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii