Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

București Patriarhul Daniel în vizită la vârstnicii îngrijiți la Mănăstirea Christiana

ro

21 Oct, 2023 14:52 849 Marime text
  • Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat sâmbătă dimineață Mănăstirea Christiana din București și Centrul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din cadrul așezământului monahal.
     
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat sâmbătă dimineață Mănăstirea Christiana din București și Centrul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din cadrul așezământului monahal, conform Basilica.ro.

Vizita Părintelui Patriarh a început în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” a așezământului monahal unde a spus că „vizităm această mănăstire mai ales pentru a ne întâlni cu persoanele vârstnice care sunt aici îngrijite, ocrotite și încurajate în această perioadă a vieții lor”.

Preafericirea Sa a oferit așezământului monahal mai multe daruri constând în cărți de cult, cele 12 volume ale Filocaliei și tămâie din Oman. Maica stareță Benedicta Chirobocea a oferit o icoană Patriarhului României.

Părintele Patriarh vorbit cu persoanele vârstnice, oferind fiecăreia câte o icoană, un metanier și o carte de rugăciuni.

„În acest an special al pastorației persoanelor vârstnice, Biserica dorește să arate multă cinstire și prețuire tuturor părinților, bunicilor și persoanelor în vârstă pentru că au lucrat o viață întreagă și pentru că au dar de al Dumnezeu să păstreze credința ortodoxă”.


Maica stareță Benedicta Chirobocea a primit Diploma și medalia anului omagial ca semn de apreciere pentru activitatea sa.

Preafericirea Sa a oferit 236.230 de lei din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor și a Patriarhiei Române pentru lucrările de reparație ce vor fi efectuate la acoperișul așezământului. Ajutorul a fost necesar deoarece mănăstirea nu deține fonduri suficiente pentru lucrările mari.

Inițiativa construcției Mănăstirii Christiana a aparținut Doctorului Pavel Chirilă care, susținut de un grup de preoți și medici din București, a solicitat în anul 1992 binecuvântarea Patriarhului Teoctist pentru construirea unui așezământ medico-eclesiastic ce trebuia să cuprindă: o policlinică, patru clinici de specialitate și o mănăstire.

Căminul de bătrâni al Mănăstirii Christiana a fost inaugurat la 2 octombrie 2005. Acest cămin este destinat persoanelor vârstnice (femei) care doresc să-şi petreacă ultima perioadă a vieţii aproape de Dumnezeu, de slujbele bisericeşti, în liniştea şi pacea specifice mediului mănăstiresc.


Citește și:
Patriarhul Daniel, de Sfânta Parascheva- „Viaţa noastră duhovnicească poate fi asemănată cu o călătorie sau un pelerinaj necontenit“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii