Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Părintele Nicolae Iftimiu hirotonit la Paraclisul Catedralei Naționale

ro

16 Dec, 2023 15:29 897 Marime text
Foto: Basilica.roPărintele Nicolae Iftimiu, Directorul Agenției de știri Basilica, a primit slujirea diaconiei. Hirotonia a fost oficiată de Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul, sâmbătă, la Paraclisul Catedralei Naționale, conform Agenţiei de ştiri Basilica a Patriarhiei Române.

„Avem nădejde bună că va răspunde cum se cuvine acestei chemări”, a spus la finalul slujbei PS Paisie care a explicat taina oficiată, originea și semnificația termenului grecesc de diacon.

„Prin primirea harului diaconiei, părintele Nicolae a ales să slujească lui Dumnezeu și Bisericii”, a subliniat Preasfinția Sa.


La eveniment au fost prezenți părinții ierodiaconului, duhovnicul său, Arhimandritul Siluan Antoci de la Mănăstirea nemțeană Brusturi, dar și colegi, cunoștințe, colaboratori.

„Diaconul își asumă în egală măsură slujirea lui Dumnezeu și slujirea oamenilor”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie.


Ierarhul a menționat că „pe lângă slujirea la mese, la agapele bucuriei, diaconii aveau și ei slujirea de a propovădui Evanghelia lui Hristos și chiar de a boteza.

„În slujbele Bisericii, diaconii aveau încă din vechime misiunea de a-i ajuta pe apostoli, pe episcopi și preoți la săvârșirea Sfintelor Taine, da și la vizitarea și ajutorarea celor bolnanvi, a văduvelor, a celor necăjiți și săraci”.

Citește și: 

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de Ziua Națională a României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii