Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costel Brateş, primar al comunei Stelnica, trimis în judecată

ro

15 Sep, 2015 16:00 2887 Marime text
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Costel Brateş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 15 octombrie 2014, inculpatul Costel Brateş, în calitate de primar al comunei Stelnica, judeţul Ialomiţa, a participat la licitaţia organizată de Consiliul Local Stelnica pentru concesionarea unui grajd de animale şi a unei celule de siloz din incinta fostului C.A.P., pe o durată de 49 de ani, împreună cu fratele său şi o terţă persoană, toţi fiind declaraţi câştigători, conform ofertelor depuse.

După adjudecarea licitaţiei, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Stelnica, inculpatul a semnat, la data de 1 noiembrie 2014, un contract de concesiune încheiat cu fratele său.

De asemenea, inculpatul Brateş Costel, în calitate de persoană fizică, a încheiat alte două contracte de concesiune ce au fost semnate de viceprimarul comunei Stelnica.

Prin actele îndeplinite, inculpatul a obţinut în mod direct pentru sine şi pentru fratele său un folos patrimonial constând în folosinţa spaţiilor concesionate şi indirect obţinerea subvenţiilor de la A.P.I.A. pentru activitatea de creştere a animalelor.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, la Judecătoria Feteşti.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Sursa foto: www.digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii