Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Atacul ministrului Agriculturii la legumele și fructele autohtone are menirea de a încuraja importurile”

ro

23 Feb, 2016 16:09 1776 Marime text
 
Bogdan Diaconu, liderul PRU, spune că din declarațiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, se deduce faptul că, dacă legumele și fructele autohtone sunt otrăvite, e mai bine să consumăm din import. În opinia lui, „recentele declarații ale ministrului vin în continuarea celor despre gradul de toxicitate al alimentelor din afara UE, când ne recomanda deschis să folosim numai importurile din Uniunea Europeană”.
 
„Suntem cu toții conștienți că miniștrii Guvernului Cioloș au datorii față de Bruxelles unde le sunt păstrate posturile călduțe pentru când își vor termina mandatele din România, dar să dinamitezi producția agricolă internă pentru a spori importurile din UE reprezintă un atac nemaivăzut la economia autohtonă, și așa fragilă. Ceea ce nu ne spune ministrul Agriculturii este ce valoare nutritivă au fructele și legumele importate din UE, cât de otrăvite sunt ele și dacă sunt modificate genetic, pentru ca publicul român să poată alege în cunoștință de cauză”, spune Diaconu.
 
Bogdan Diaconu spune că „ne aflăm în fața unui caz singular în care un ministru al Agriculturii dinamitează prin declarații inflamatorii producătorii din propria sa țară pentru a încuraja și mai mult importurile din UE. În țările suverane, un asemenea gest se numește subminarea economiei naționale. În Guvernul Cioloș este doar una din etapele cedării economiei României către Bruxelles!”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii