Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:14 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Răsturnare de situaţie Bogdan Diaconu, demis de la președinția PRU

ro

05 Feb, 2017 09:50 1942 Marime text
Biroul Permanent Național al PRU, întrunit statutar în ședința convocată în data de 4 februarie, a decis următoarele:
 
  • „Demiterea din funcția de președinte al PRU a lui Bogdan Diaconu, conform prevederilor art. 30 din Statutul PRU, în principal pentru motivele explicate în moțiunea ”PRU încotro?” și pentru poziția de sprijin a OUG 13/2017 promovate de PSD, dar și pentru nereguli financiare grave, descoperite în ultima săptămână.
  • Alegerea, din rândurile membrilor BPN, în funcția de prim-vicepreședinte al partidului, poziție rămasă vacantă din luna iunie 2016, a lui Robert Bugă (candidatul care a obținut cel mai mare scor electoral, atât la alegerile locale cât și la cele pentru  Camera Deputaților) care va îndeplini atribuțiile de președinte până la organizarea Congresului PRU.
  • Inițierea demersurilor pentru unificarea tuturor forțelor naționaliste din România.
  • Numirea purtătorului de cuvânt al PRU, cf. art. 78 alin.j, în persoana lui Dumitru Bădrăgan”, potrivit unui comunicat de presă remis ZIUA de Constanţa.

UPDATE 1, 6 februarie, ora 9.09

Într-un alt comunicat de presă se transmit următoarele:

„Știm că Sistemul este supărat pe PRU și pe liderii săi datorită dezvăluirilor din timpul campaniei electorale și datorită faptului că am avut curajul să le spunem românilor adevărul despre ce se întâmplă cu adevărat în România.

Știm că Sistemul vrea răzbunare și își dorește desființarea PRU. Numai că suntem cu toții hotărâți să mergem înainte și vom continua să le spunem adevărul românilor.

În aceste zile se încearcă o destructurare a PRU și o manipulare a opiniei publice. Mai multe redacții au primit o comunicare ca venind din partea BPN a PRU în care se spunea că conducerea PRU l-ar fi demis pe Președintele Bogdan Diaconu.

Conform statutului, conducerea este Președintele Bogdan Diaconu care este ales de către congresul PRU din 24 ianuarie 2016. Același congres a ales Consiliul National. BPN al PRU este ales de către Consiliul Național și nu poate nicicum demite Presedintele care este ales de către congres, forul suprem de conducere al partidului.

Mai mult decât atât, sâmbătă, 4 februarie 2017, la sediul din B-dul Nicolae Bălcescu, nr 17-19, a avut loc ședința Biroului Politic Național al Partidului România Unită, în cadrul căreia, președintele formațiunii, dl Bogdan Diaconu, a prezentat convocarea, Congresului Extraordinar al PRU pentru data de 25 martie 2017.

Biroul Politic Național, la propunerea președintelui PRU, a aprobat cu unanimitate de voturi componența comitetului de organizare a Congresului Extraordinar, precum și componența comitetului de modificare a statutului PRU.

Biroul Permanent Național al PRU", potrivit comunicatului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii