Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anticoruptie marca PDL

ro

29 May, 2011 18:21 1222 Marime text

Incepem sa intelegem ce inseamna anticoruptia din PDL. O spune chiar Emil Boc: „noi (PDL. n.n) nu ne inghesuim pe scarile parchetului de la Arges, sa ne aparam oamenii, cum face Uniunea Socialista". Cam asta e tot ce face PDL impotriva coruptiei.

Abia s-au stins ecourile cazurilor Ridzi, Pasat, Poteras, Cantaragiu, trimisi in judecata anul acesta, dar ramasi soldati credinciosi ai PDL si iata, noi cazuri vin sa completeze vitrina coruptilor din PDL.

  1. Laurentiu Mironescu. Aflat de anul trecut sub urmarirea DNA, persoana ajunge totusi al doilea ca importanta in MAI. Primeste in ianuarie certificat ORNISS, MAI are structuri de protectie si verificare interna (DGIPI), se stia de multa vreme ca invarte pe degete afacerile din portul Constanta, are o declaratie de avere impresionanta, dar nimeni din conducerea PDL n-a avut vreo banuiala inainte de a-l propulsa intr-un post din care influenta toata contrabanda din tara. Uluitor este ca atat presedintele Basescu cat si Emil Boc ne spun ca fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele sale. Nu si cei care i-au dat certificatul ORNISS, l-au adus pe usa din dos (via Posta Romana) intr-un post asa de important. Nu s-a intrebat nimeni cati astfel de „Mironesti" mai exista prin ministere. Daca nu avem, pur si simplu, o problema de securitate nationala. Nimic din toate astea. Batista pe tambal, fiind vorba, probabil, de un sponsor important al partidului. Faptul ca si judecatorii au considerat faptele sale suficient de grave pentru a-l trimite in inchisoare n-a impresionat pe nimeni. Igas l-a laudat pentru activitatea sa. Care activitate? Vreo deosebire fata de USL? Niciuna.
  2. Mircea Banias. Senator PDL, unul din capii palierului de protectie a mafiei portuare. Este acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare. Doar imunitatea parlamentara l-a scapat de inchisoare. Vreo reactie din partea PDL? Eventual de retragere a sprijinului politic? Nu, ca puterea ar pierde majoritatea in Senat. Aud mereu argumentul acesta. Dar merita sa perpetuezi coruptia la infinit, doar pentru majoritatea din parlament? Care „nenorocire" e mai mare? Eu cred ca perpetuarea coruptiei. Majoritatile parlamentare s-au tot schimbat si se vor mai schimba. Coruptia pare perena.
  3. Constantin Ostaficiuc. Presedintele Consiliului Judetean Timis, din partea PDL. N-a facut mare lucru. Doar a aprobat un contract intre Consiliul Judetean si o societate comerciala unde actionari sunt sotia, fiica si ginerele sau. Despre asta se stie. Probabil este varful aisbergului si trimiterea cazului spre cercetare parchetului va atrage dupa sine altele, posibil mai gogonate. Vreo deosebire de USL? Niciuna. La adapostul statutului PDL si conform declaratiilor presedintelui Basescu si a conducerii PDL, pana la pronuntarea definitiva a instantei, peste vreo 5-10 ani, respectivul poate incheia contracte multe si profitabile, familiei si partidului sau. Ca doar e in tara sa si cu partidul sau la putere.
  4. Stefan Dragulescu, deputat PDL. Domnia sa este perfect incompatibil, fiind si rector si parlamentar. Actuala Lege a Educatiei Nationale interzice acest lucru, fapt care rezulta si dintr-o declaratie a conducerii ANI, Agentia Nationala de Integritate. In aceeasi situatie sunt si alti rectori, Ecaterina Andronescu, Florian Popa (PSD), Nicolae Robu (PNL). Niciunul n-a renuntat la vreuna din functii, iesind din incompatibilitate, pentru a respecta legea. Vreo deosebire fata de USL? Niciuna.
  5. Ioan Botis, ex ministru al Muncii. Mai modest, doar a aprobat proiecte din fonduri europene pentru beneficiari asistati juridic de sotia sa. Aprobari pentru care altii asteapta cu anii. Nu si familia Botis, care a obtinut aprobarea intr-o luna. Drept este ca ministrul Botis a avut inteligenta sa nu irite opinia publica si s-a retras imediat. Altfel cine stie ce se mai descoperea. Ca si la Mironescu, sefii directi, Emil Boc si Traian Igas au avut numai cuvinte de lauda la adresa lor. Ce-au facut nu se pune, pana la sentinta definitiva a justitiei. Ca asa zice prezumtia de nevinovatie. Adrian Severin a avut ghinion. Parlamentul European opereaza cu alte concepte. Daca facea prostii doar in tara, ramanea, bine mersi, membru PSD, precum Catalin Voicu.

Doar in cateva luni s-au adaugat nume grele pe gazeta de perete a coruptilor din PDL. Cand grupul Monicai Macovei a propus masuri de protectie a imaginei PDL in fata unor astfel de evenimente, a fost infierat cu manie proletara de toata conducerea PDL. Acum culege roadele.

Sursa: http://www.hotnews.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii