Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă la un centru pentru copii instituționalizați. 21 de persoane bănuite de rele tratamente aplicate minorului

ro

23 Jun, 2016 14:51 1927 Marime text
Procurorii efectuează percheziții și au dispus începerea urmăririi penale pentru 21 de suspecți bănuiți de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare, în legătură cu activitatea de la un centru pentru copii instituționalizați din București.
 
"În data de 23 iunie a fost declanșată o acțiune la care participă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, fiind puse în executare 19 autorizații de percheziție (inclusiv la o instituție publică). Actele de urmărire penală vizează modalitatea frauduloasă de funcționare a sistemului de protecție specială a copiilor instituționalizați, în perioada 2014 - 2016 (ca urmare a unui denunț formulat în luna noiembrie 2015), în cadrul unui centru din București", informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București remis astăzi.
 
Cercetările au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, iar o parte dintre activități au fost realizate în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil și Fundația SERA.
 
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliție a Municipiului București și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, spun că cele 21 de persoane sunt cercetate pentru rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare   
 
Actele de urmărire penală vizează modalitatea frauduloasă de funcţionare a sistemului de protecţie specială a copiilor instituţionalizaţi, în perioada 2014 – 2016, în cadrul unui centru din Bucureşti. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
De asemenea, o parte dintre activităţi au fost realizate în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului și Adopție, Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil şi Fundaţia SERA.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii