Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:00 28 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesorul din Tulcea, acuzat că a bătut patru copii, condamnat definitiv la Constanța

ro

27 Jan, 2022 16:51 1061 Marime text

 
  • Instanța a majorat cuantumul daunelor morale acordate unei părții civile la 20.000 lei.
 
Un profesor din Tulcea, în vârstă de 45 de ani, (I.S.) consilier școlar în cadrul unei școli gimnaziale din municipiul Tulcea, suspectat că ar fi lovit patru elevi (trei de nouă ani și altul de zece ani), a fost condamnat definitiv, pentru purtare abuzivă!
 
Curtea de Apel Constanța a decis azi, 27 ianuarie 2022, condamnarea profesorului la patru pedepse de câte trei luni închisoare.

Instanța a contopit pedepsele aplicate în cauză, urmând ca inculpatul să execute în final o pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere.
 
Totodată, instanța a majorat cuantumul daunelor morale acordate unei părții civile la 20.000 lei.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Prima instanță a decis condamnarea profesorului la pedeapsa de 6000 de lei amendă penală pentru purtare abuzivă.
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței procurorii au reținut că, la jumătatea lunii ianuarie 2018, trei copii de nouă ani, și unul de zece ani, toți elevi ai clasei a III-a din cadrul unei școli gimnaziale, se jucau alergând pe holul de la etajul II al școlii, într-o pauză.
 

Magistrații mai spun că cei mici se jucau pe holul unității de învățământ pentru că nu aveau voie să iasă afară pentru că ninsese.
 
Procurorii mai arată că inculpatul - aproximativ 45 de ani - profesor consilier școlar în cadrul școlii, a ieșit nervos din birou, a țipat la copii să facă liniște și imediat i-a apucat pe doi minori cu mâinile de ceafă, spunându-le că îi duce la directoarea școlii dacă mai aleargă pe hol.
 
În continuare, anchetatotii au mai reținut în sarcina profesorului că în momentul în care a observat că unul dintre copii dorea să treacă în fugă de el, i-a împins în perete pe cei doi copii pe care îi apucase cu mâinile de ceafă. Unul dintre cei doi minori s-a lovit la cap.
 
În acele secunde, inculpatul a încercat să îl prindă pe celălalt minor, care s-a dezechilibrat și a căzut la sol. Inculpatul a căzut peste copil, lovindu-l în zona toracică cu mâinile și cu piciorul, apoi când elevul s-a ridicat de la sol, l-a împins în perete, lovindu-l cu piciorul în partea dorsală.
 
În timp ce copii plecau de pe hol, din baia elevilor de la etaj a ieșit al patrulea minor. Procurorii spun că și acesta fost lovit de inculpat, cu piciorul în zona dorsală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii