Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni DSVSA Constanța. Ce sancțiuni au fost aplicate și ce nereguli au descoperit inspectorii

ro

23 Oct, 2017 17:55 1242 Marime text
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 16.10.2017 – 20.10.2017, s-au materializat prin verificări la 136 de unități alimentare.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate șapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 1409 de kg, lapte şi produse lactate – 606 de kg,  peşte şi produse din peşte – 681 de kg, ouă – 50 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 30.870 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii