Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oportunităţi de colaborare cu firmele din Republica Sri Lanka la Camera de Comerţ şi Industrie a României

ro

19 May, 2011 23:24 1086 Marime text

Bucureşti, 19 mai: Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) în colaborare cu Consulatul General al Republicii Sri Lanka în România a organizat forumul de afaceri România - Sri Lanka, eveniment la care a participat o delegaţie de oameni de afaceri condusă de domnul Graetian Gunawardhana, preşedinte al Hands International. Evenimentul s-a desfăşurat în contextul vizitei oficiale în România a Excelenţei Sale domnul Naomal Perera, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Sri Lanka. La acest forum au mai participat Excelenţa Sa doamna Pamela J. Deen, Ambasadorul Republicii Sri Lanka pentru România şi domnul Gabriel Homotescu, Consulul Onorific al Republicii Sri Lanka în România.

În deschiderea întâlnirii, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, domnul Mircea Dan Farcaş a prezentat modul de funcţionare al Sistemului Cameral din România, subliniind, totodată, faptul că „această instituţie este cea mai veche reprezentantă a mediului de afaceri românesc, ce susţine interesul oamenilor de afaceri în dialogul cu autorităţile şi organismele internaţionale, acţionând pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent şi propice dezvoltării sectorului privat, unei economii de piaţă reale, durabile şi deschise spre exterior".

„În sfera dezvoltării sociale, Sri Lanka va fi în măsură să-şi îndeplinească aproape toate obiectivele până în 2015 iar deschiderea la Oceanul Indian este poarta pentru promovarea comerţului şi a investiţiilor în Asia. Afacerile puternice au nevoie de parteneri demni de încredere. De aceea, este foarte important, ca în cel mai scurt timp să facilităm relaţiile dintre Colombo şi Bucureşti", a precizat în discursul său Excelenţa Sa, domnul Naomal Perera.

La finalul evenimentului a fost semnat un acord de cooperare între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ Ceylon, moment urmat de desfăşurarea întâlnirilor programate între reprezentanţii firmelor din ambele ţări.

Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii