Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Corpul Maiștrilor Militari de Marină, la aniversarea 115! (GALERIE FOTO)

ro

19 May, 2024 11:03 530 Marime text
Sursa foto: Liga Maiștrilor Militari de Marină

Pe 17 mai 2024, Statul Major al Forțelor Navale și Liga Maiștrilor Militari de Marină au marcat împlinirea a 115 ani de la crearea corpului specialiștilor tehnici ai Marinei Militare - Corpul Maiștrilor Militari de Marină, conform postării de pe Facebook a Muzeul Național al Marinei Române.
 
La activitatea organizată la Centrul de Conferințe al Forțelor Navale din cadrul Bazei Logistice Navale „Pontica” au participat șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, reprezentanți ai Statului Major al Apărării, comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale, reprezentanți ai autorităților publice locale, elevi militari de la Școala Militară de Maiștri a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, precum și maiștri militari în activitate, în rezervă și în retragere.
 
„Reprezentantul Muzeului Național al Marinei Române, dr. Dan-Dragoș Sichigea, a prezentat două momente-cheie din istoria Corpului Maiștrilor Militari de Marină - decretele nr. 1620 din 1909 și nr. 4.875 din 1919, care au reglementat statutul său în structura Marinei Militare. Relevante în acest sens sunt transformările importante prin care trecea arma Marină, impunând crearea și dezvoltarea unei categorii de cadre militare, care să asigure acoperirea unei largi palete de activități tehnico-militare la bordul navelor ei”, menționează Muzeul Național al Marinei Române.
 
Citește și:
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii