Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Constanța În weekendul 25-26 mai 2024, Maratonul Nisipului

ro

19 May, 2024 09:01 643 Marime text 
  • Un maraton unic în Europa de Sud-Est - Constanța își deschide porțile pentru a 9-a ediție a Maratonului Nisipului

În weekendul 25-26 mai 2024, plaja ZOOM Beach din Constanța va deveni punctul central al pasionaților de alergare din întreaga lume, găzduind a noua ediție a Maratonului Nisipului CELCO Marea Neagră. Acest eveniment se desfășoară integral pe nisip și promite două zile pline de competiții pentru toți participanții, de la alergători profesioniști la amatori entuziaști, și de la copii la familii. Cu peste 1400 de participanți înscriși până în prezent, maratonul este gata să deschidă sezonul estival 2024 cu o explozie de energie și sănătate.

Maratonul Nisipului este dedicat tuturor celor care iubesc alergarea, indiferent de nivelul de pregătire fizică sau vârstă. Organizatorii au pregătit mai multe probe pentru a satisface preferințele și abilitățile variate ale participanților. Cursa populară de 5 km este ideală pentru cei care doresc să-și testeze limitele într-o atmosferă prietenoasă. Proba regină de maraton, pe distanța de 42 km, reprezintă o adevărată provocare pentru cei mai rezistenți și experimentați alergători. Cursa Family Run de 1 km este perfectă pentru familii, încurajând alergarea împreună și promovând un stil de viață sănătos.
 
Pentru copii și adolescenți, cursele pe distanțe scurte din cadrul Campionii Școlii oferă tinerilor o ocazie minunată de a-și demonstra abilitățile și de a învăța importanța unui stil de viață activ.


Programul evenimentului este structurat pe două zile.
 
Sâmbătă, 25 mai 2024, Cursa Campionii Școlii și Cursa Family Run vor deschide evenimentul, oferind o zi plină de entuziasm și distracție pentru familii și tineri. Cursa Family Run de 1 km este o oportunitate de a petrece timp de calitate alături de cei dragi, în timp ce Cursa Campionii Școlii îi pregătește pe copii să îi aducă mai aproape de sport și încurajează sportul școlar.
 
Duminică,  26 mai 2024, vor avea loc cursele competitive, aducând în prim-plan provocările majore ale evenimentului. Cursele de 5 km, 10 km, 21 km (semimaraton) și 42 km (maraton) sunt destinate alergătorilor mai experimentați, care doresc să-și testeze limitele pe distanțe variate.


Până în prezent, peste 1400 de participanți și-au confirmat prezența la această competiție unică în Europa de Sud-Est. Înscrierile continuă până pe 19 mai 2024, ora 23:59, și se pot realiza pe site-ul oficial al evenimentului: https://www.maratonulnisipului.ro/.


„Maratonul Nisipului a devenit mai mult decât o competiție sportivă; este un eveniment care unește oameni din toate colțurile lumii într-o experiență unică. Fiecare ediție aduce o energie nouă și o oportunitate de a vedea cât de puternică este comunitatea noastră de alergători. Este fascinant să observăm cum pasiunea pentru alergare pe nisip atrage tot mai mulți participanți, confirmând că acest eveniment este o ocazie specială de a testa limitele și de a crea amintiri de neuitat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem entuziasmul și determinarea tuturor participanților la startul de pe plaja ZOOM Beach. Să ne bucurăm împreună de sport, de prieteni, de zâmbetele celor din jurul nostru și de frumusețea litoralului nostru!”, declară Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport, organizatorul Maratonului Nisipului.

 
 
 
 
Citește și
 Primăria ConstanțaCe restricții de circulație se aplică de Zilele Constanței
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii