Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de constientizare asupra semnelor si simptomelor cancerului la copii

ro

23 Sep, 2010 18:07 1268 Marime text

Probabilitatea ca un copil să se îmbolnăvească de cancer înainte de a împlini 19 ani este de aproximativ unul din 330. Dar cancerul este a doua cauză a mortalităţii infantile, depăşit doar de accidente.

Ca părinţi ai acelor "unul din 330" de copii, membrii Asociaţiei P.A.V.E.L., prin Centrul de Resurse şi Servicii P.A.V.E.L. care funcţionează in cadrul Institutului Oncologic din Bucureşti, lansează o campanie care urmăreşte creşterea nivelului de receptare şi cunoaştere de către părinţi, medici pediatri şi alţi specialişti din domeniul îngrijirii sănătăţii, precum şi de către public în general, a semnelor de avertizare şi simptomelor cancerului la copii, în vederea unei diagnosticări cât mai rapide a bolii. Campania este posibilă datorită suportului primit de la UICC (Uniunea Internaţională Contra Cancerului) in cadrul programului Cancer Capacity Building Fund.

Această campanie este cu atât mai necesară cu cât depistarea cancerului la copii într-un stadiu avansat al bolii face ca rata de supravieţuire şi de vindecare să fie foarte scăzută în România comparativ cu alte state europene. Un nivel scăzut de cunoastere şi de educaţie despre primele semne de alarmă şi simptomele cancerului are ca rezultat trimiterea cu intârziere la specialişti, medici oncologi sau hematologi pediatri.

Cu sprijinul specialiştilor oncopediatri, prin aceasta campanie Asociaţia P.A.V.E.L. işi propune: Constituirea unui pachet de materiale informative specifice cu privire la cancerul pediatric, focalizate asupra importanţei semnelor de avertizare şi a depistării timpurii, adresate părinţilor şi pediatrilor; Distribuirea largă a informaţiilor în patru judeţe ale ţării; Conducerea unor campanii de conştientizare prin seminare, conferinţă şi presă.

Asociaţia P.A.V.E.L ., care este preocupată de reducerea cazurilor de imbolnăviri prin cancer şi depistarea precoce a acestuia, desfăşoară această campanie in 2010 cu sprijinul UICC şi o va continua până cand datele vor arăta o reducere semnificativă a acestei problematici. Ajutorul individual şi al instituţiilor publice sau private care vor să susţină această campanie este binevenit.

Pentru informaţii suplimentare privind activităţile şi rezultatele campaniei vă puteţi adresa d-nei Olga Cridland, coordonator proiect, telefon /fax 021-311 27 00, TelVerde: 0 800 800 421 sau e-mail: olga.cridland@asociatiapavel.ro, de luni până vineri, în intervalul de timp cuprins între orele 9,00 - 17,00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii