Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa se alătură demersului iniţiat de secretarul de stat al MAI, dr. Raed Arafat, prin care se trage un semnal de alarma asupra promovării excesive a fumatului folosind noile aparate „fără fum“

ro

19 Mar, 2018 10:15 3590 Marime text
Asociatia Tomis Antidrog Constanta se alatura demersului public initiat de secretarul de stat al MAI, dr. Raed Arafat, prin care se trage un semnal de alarma asupra promovarii excesive a fumatului folosind noile aparate „fara fum“.

Metodele de marketing gen „testeaza gratuit“ nu fac decat sa incurajeze fumatul de la varste fragede in balanta cu idea subliminala „sunt mai putin nocive“. Este adevarat ca inca nu exista un studiu aprofundat asupra efectelor nocive ale acestor aparate, deoarece sunt noi pe piata, dar va prezentam două motive care ar trebui stiute si luate in considerare in momentul in care alegem sa folosim aceste aparate.

Primul motiv ar fi folosirea foitei de aluminiu care protejeaza tutunul din tigari, pentru a nu exista riscul unui foc deschis.
Folia de aluminiu incalzita, conform specialistilor,  poate duce la apariţia unor boli precum osteoporoză şi Alzheimer. Folosită pe timp îndelungat, această duce la demenţă, stări de vomă şi de greaţă. Deşi este greu de crezut acest lucru să ştiţi că aluminiul duce la multe dereglări hormonale în viaţa noastră. Folia de aluminiu a fost interzisa si in industria alimentara (recipiente de gatit).

Pe cât este de nociv, pe atât este de „prezent“ în casa noastră: în alimente, în staniolul în care împachetăm sandviciurile, în vasele de gătit şi tacâmuri, în antiperspirante, chiar şi în unele medicamente. Şi apa conţine aluminiu, dar sub formă de săruri, fiind singura situaţie când nu este nociv.

„Ionii de aluminiu pot ajunge în alimente şi, odată ingeraţi, au un efect toxic, în special asupra creierului. În top se află afecţiunile neurovegetative (Alzheimer, Parkinson), anemie, afecţiuni pulmonare. În plus, împiedică absorbţia calciului, crescând astfel riscul de osteoporoză sau alte boli ale oaselor“, atrage atenţia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie.

Un al doilea motiv este inlocuirea filtrului clasic cu un filtru din PVC.
Numeroase cercetari au aratat ca unele tipuri de plastic ne afecteaza direct sanatatea. Un studiu realizat in cadrul Programului National de Toxicologie, condus de National Institutes of Health din SUA a aratat impactul asupra sanatatii pe care il are Bisfenolul-A (BPA), cel mai periculos compus al plasticului policarbonat, prescurtat PC (tip 7) - acel plastic dur. PVC se gaseste in recipiente de mancare, in perdelele de dus, jucarii, sticle de ulei vegetal, ambalaje de cosmetice, materiale medicale: manusi chirurgicale, tuburi, catetere, pungi pentru sange, masti de oxigen etc.

FII DEPENDENT DE SANATATE!

Presedinte Tomis Antidrog Constanta,
Dragan George
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii