Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expediție pe Dunăre cu caiacele Dan, Alice și Pavel traversează Dunărea cu caiacele (galerie foto)

ro

04 Jul, 2018 16:27 2440 Marime text
După ce vara trecută, Dan Vilcan, membru al Asociației Young Europe Society și Alice Merk din ONG-ul Coraliam MTU, Estonia, au pedalat peste 900 de kilometri traversând Estonia, Letonia și Lituania; în această vară, povestea nu se repetă, ci se amplifică. Împreună cu Pavel Rancz de la Asociația Aeroclubul Turbulencia au hotărât să parcurgă întregul curs al Dunării cu caiacele. Cei trei au pornit din punctul cel mai apropiat de izvorârea fluviului în care caiacele pot pluti liber - km 2455,3 - lângă Ingolstadt, Germania și plănuiesc să ajungă până la revărsarea acestuia în Marea Neagră.
Inițiativa are la bază dorința de a promova un stil de viață activ la orice vârstă și creșterea notorietății asupra folosirii mijloacelor de transport verzi. Pe lângă acestea, prin această expediție pe Dunăre, la nivel personal Dan, Alice și Pavel și-au propus testarea propriilor limite și hrănirea spiritului lor de aventură. Călătoria este finanțată din fondurile proprii, însă cei trei consideră că investiția este făcută cu folos.
În prezent, au trecut de cea de a 12 zi de vâslit pe Dunăre, parcurgând aproximativ 700 de km și trecând prin două dintre cele patru capitale pe care fluviul le traversează, respectiv Viena și Bratislava. Ei țin un jurnal de călătorie în care prezintă progresul zilnic și poate fi accesat pe site-ul Asociației Young Europe Society: http://www.yes-eu.ro/project/danube-kayak-trip/.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii