Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISJ Constanța a semnat alte 19 de contracte cu școlile beneficiare ale Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. Iată care sunt acestea

ro

15 May, 2024 14:05 1153 Marime text
  • Pe 14 mai, s-au semnat cele 19 contracte pentru proiectele depuse și declarate eligibile după a doua rundă, seria 1, în cadrul Programului  Naţional pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțate prin Componenta C15 - Educație a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în România.
  • Finanțarea pentru toate cele 19 școli se ridică la o valoare nerambursabilă, fără TVA, de 23.516.480,60 lei.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a semnat alte 19 de contracte cu beneficiarii Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS 2, seria 1)
 
În data de 14 mai 2024, în prezența inspectorului școlar general, prof. Sorin Mihai, a inspectorilor școlari generali adjuncți, prof. Loredana Manolache și prof. dr. Daniela Stan, a contabilului-șef, ec. Roberta Galav, a consilierului juridic, Nicoleta Mihăilescu, cât și a directorilor instituțiilor beneficiare, s-au semnat cele 19 contracte pentru proiectele depuse și declarate eligibile după a doua rundă, seria 1, în cadrul Programului  Naţional pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțate prin Componenta C15 - Educație a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în România. Finanțarea pentru toate cele 19 școli se ridică la o valoare nerambursabilă, fără TVA, de 23.516.480,60 lei.
 

„PNRAS rămâne o oportunitate pentru școlile unde există elevi de gimnaziu aflați în risc de a părăsi școala. Inspectoratul Școlar Județean Constanța va avea rolul de agenție de implementare a investițiilor specifice Schemei de Granturi-PNRAS, va monitoriza tehnic și financiar implementarea acestora, dar va asigura și partea de consiliere de-a lungul celor 27 de luni de derulare. De asemenea, acordăm o importanță deosebită relației cu părinții, comunitatea locală pentru a ne asigura că, lucrând împreună, îi facem pe elevi să înțeleagă rolul educației în formarea lor personală și profesională.  Fiecare proiect, în funcție de nevoile identificate, a avut în vedere să aducă în comunitatea lui activități diverse: educație nonformală, ore remediale, dotări de spații speciale de lectură, biblioteci, activități culturale, tabere, excursii tematice, ore de consiliere și dezvoltare personală, coaching, cursuri de formare continuă pentru profesori, masă caldă etc. Le urăm succes și putere de muncă!” a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin MIHAI.

 
Lista unităților de învățământ din județul Constanța, beneficiare de granturi, finanțate  în cadrul Schemei de Granturi a Programului Naţional pentru Reducerea Abandonului Școlar – PNRAS 2, seria1:
 
Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” Nicolae Bălcescu
Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August
Școala Gimnazială „Ion Borcea” Agigea
Liceul Tehnologic Cogealac
Școala Gimnazială Nr. 1 Comana
Școala Gimnazială Nr. 6 „Nicolae Titulescu” Constanța
Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie
Școala Gimnazială Nr. 1 Fântânele
Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu
Școala Gimnazială Nr. 1 Lumina
Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu” Medgidia
Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Mihail Kogălniceanu
Liceul Teoretic Murfatlar
Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari
Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” Năvodari
Liceul Teoretic Negru Vodă
Școala Gimnazială Nr. 1 Poarta Albă
Școala Gimnazială „Nicolae Maraloi” Saraiu
Școala Gimnazială Nr. 1 Valu Lui Traian
 
Aceste 19 instituții se alătură celor 42 de școli care implementează PNRAS 1 din septembrie 2022, cu o valoare nerambursabilă de 29.869.773,37 lei.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


ISJ Constanța, la judecată cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

ISJ Constanța a aprobat numărul gradaţiilor de merit210 de profesori și personal didactic auxiliar vor primi salarii cu 25 la sută mai mari
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii