Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Culturală Georgiana Rusu pierde procesul cu Municipiul Constanța prin Primar și CLC (MINUTA)

ro

15 May, 2024 14:42 479 Marime text
  • În anii anteriori, Asociația Culturală Georgiana Rusu a obținut finanțare de la Primăria Constanța pentru implementarea proiectului Sunset Sea-mphony, pe faleza Cazinoului.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins astăzi, 15 mai 2024, acțiunea demarată în instanță de Asociația Culturală Georgiana Rusu împotriva municipalității!
 
Instanța a respins ca nefondată cererea de anulare a HCL Constanța nr.  152/27.04.2023, hotărâre de consiliu local ce viza finanțările nerambursabile.
 
Hotărârea poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța.
 
Decizia a fost luată de către Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța în dosarul 5161/118/2023, deschis de Asociația Culturală Georgiana Rusu, în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local Constanța.
 
Iată minuta deciziei de azi, 15 mai 2024, a Tribunalului:
 
„Respinge cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Asociaţia Culturală Georgiana Rusu (ACGR) în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local Al Municipiului Constanţa, ca neîntemeiată.
Obligă reclamanta la plata către pârâţi a sumei de 2856 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de contencios administrativ şi fiscal“
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Amintim, în proces, reprezentanții asociației culturale solicitaseră și suspendarea HCL privind finanțările nerambursabile, dar cererea de suspendare fusese respinsă în luna octombrie 2023.
 
Iată minuta deciziei de respingere a cererii de suspendare:
 
„Respinge cererea de suspendare a executării HCL mun. Constanţa 152/27.04.2023 respectiv metodologia generală privind finanţările nerambursabile acordate din bugetul local al mun. Constanţa ( anexa 2 ) şi ghidul solicitantului privind finanţările nerambursabile acordate din bugetul local al mun. Constanţa – domeniul cultură ( anexa 3 ), formulată de reclamanta Asociaţia Culturală Georgiana Rusu ( ACGR )în contradictoriu cu pârâţii Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa, ca neîntemeiată. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Constanţa-Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal“
 
HCL Constanța 152/2023 vizează aprobarea regimului acordării de finanțări nerambursabile din bugetul local al municipiului.
 
Prn HCL respectivă, se arată că „Primăria Municipiului Constanța face cunoscut Programul anual al finanțărilor nerambursabile de la bugetul propriu pentru activități nonprofit pentru toate domeniile cultură/sport/tineret/social pentru anul 2023 în condițiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, în sumă de 2.700.000 de lei“.
 
„Sumele defalcate pe domenii de interes, propuse a fi finanțate sunt următoarele: Domeniul cultural – 1.500.000 de lei, Domeniul tineret – 500.000 de lei, Domeniul sportiv – 500.000 de lei, Domeniul social – 200.000 de lei“.
 
De asemenea, HCL contestată cuprinde și metodologia și procedurile ce urmează a fi parcurse pentru a se acorda finanțarea nerambursabilă.
 
În anii anteriori, Asociația Culturală Georgiana Rusu a obținut finanțare de la Primăria Constanța pentru implementarea proiectului Sunset Sea-mphony, pe faleza Cazinoului.
 
Acum, rămâne de văzut dacă decizia de azi a Tribunalului va fi atacată în recurs, la Curtea de Apel.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Transferurile judecătorilor din Constanța, decise de Consiliul Superior al Magistraturii! Președintele Judecătoriei Constanța pleacă la Tribunal
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii