Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv ,,Micul Regat” tot mai reclamat

ro

05 Jun, 2014 13:21 2575 Marime text
Cazul copiilor de la Centrul Educaţional şi Dezvoltare Timpurie ,,Micul Regat” din Constanţa agresaţi verbal, fizic şi trataţi cu vin şi cafea pentru a dormi sau a se trezi a îngrozit o întreagă ţară. În urma unei plângeri penale, câteva angajate ale centrului sunt anchetate, trei dintre ele fiind sub control judiciar.


Cercetările şi înregistrările video şi audio făcute de părinţi în urmă cu mai bine de şase luni la ,,Micul Regat” au confirmat faptul că ai lor copii nu sunt nicidecum trataţi regeşte. În consecinţă, cazul a ajuns în atenţia oamenilor legii şi al instituţiilor abilitate să verifice anumite aspecte legate de activităţile derulate aici. Echipe de inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial al Muncii şi Protecţia Consumatorului au trecut pragul centrului. Controlele s-au finalizat cu o sancţiune contravenţională de 1000 lei dată de inspectorii DSP pentru stoc insuficient de substanţe dezinfectante şi o alta în valoare de 2000 lei aplicată de OPC pentru nerespectarea în totalitate a drepturilor consumatorilor la încheierea contractelor. Între timp, numărul familiilor nemulţumite de tratamentul aplicat copiilor lor a crescut. Într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii ,,Radiografia Zilei”, avocatul Ştefan Dumitru Roman a declarat că a avut o nouă întâlnire cu un grup de părinţi, iar numărul celor ce vor apela la instanţă a crescut.


"Inițial a fost vorba de un părinte. Acesta, imediat cum a aflat despre ce se întâmplă în centrul acela de educare, a încercat să ia legătura cu conducerea grădiniței, a fost respins în mod agresiv și i s-a spus să plece de acolo, pentru că acel copil nu va mai fi primit la centru. În acel moment, părintele respectiv s-a dus și a depus plângere pentru rele tratamente aplicate minorului. În acest moment, din ce în ce mai mulți părinți au aflat ce se întâmplă acolo și iau atitudine: vor să meargă în fața justiției. Momentan sunt zece familii care vor să depună plângere împotriva grădiniței și a personalului de acolo" a afirmat avocatul Ștefan Dumitru Roman.


De asemenea, avocatul părinţilor nemulţumiţi de practicile cadrelor de la Micul Regat, plătite să aibă grijă de copiii lor, a menţionat că în acţiunea formulată în instanţă nu există şi latură civilă şi se va merge pe schimbarea încadrării faptelor la rele tratamente aplicate minorilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii