Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru de fizioterapie pentru copiii cu dizabilităţi, la Corbu

ro

16 Nov, 2012 00:40 2287 Marime text
corbu_marian_galbinasu.jpgŞeful autorităţii locale de la Corbu, Marian Gălbinaşu, speră ca în data de 15 decembrie să fie inaugurat primul centru de fizioterapie din localitate. Centrul este amenajat în zona Corbu II, în clădirea unde îşi desfăşoară activitatea medicii de familie. Cabinetul este realizat în spaţiul unor foste magazii şi grupuri sanitare, cu bani de la bugetul local. Dotarea acestuia cu aparatură de specialitate va fi posibilă prin intermediul unei sponsorizări din partea OMV Petrom. Primarul a explicat că, pentru început, centrul se va adresa celor 27 de copii cu diferite grade de dizabilităţi trataţi la Corbu de voluntarii Fundaţiei World Vision, urmând ca pe viitor acest centru să fie extins astfel încât să beneficieze de serviciile lui şi localnicii din Corbu.

Proiectele privind centrul de tineret şi remiza PSI prind contur

Primarul Marian Gălbinaşu a precizat că a fost trimis spre SEAP anunţul de licitaţie pentru construirea centrului de tineret din localitate. Primarul a menţionat că la această dată sunt evaluate ofertele depuse de agenţii economici. Ca atare, dacă vremea va permite şi dacă licitaţia nu va fi contestată, în luna decembrie ar putea începe lucrările de amenajare a centrului. Amintim că centrul de tineret este realizat în baza unui proiect de finanţare atras prin Zona Metropolitană. Clădirea va fi ridicată în vecinătatea Căminului Cultural din zona Corbu I. Potrivit primarului, Centrul este prevăzut cu o sală de conferinţe, cu săli de tenis de masă şi cu spaţii pentru şah şi biliard. Beneficiari ai acestui centru vor fi cei 1.500 de tineri din comună.

De asemenea, lângă sediul Primăriei Corbu urmează să fie construită o remiză PSI (n.r. clădire destinată reparării şi întreţinerii echipamentelor pentru stingerea incendiilor). Remiza va servi drept adăpost maşinii de pompieri, dar şi buldoexcavatorului din dotare. Remiza va fi amenajată în spaţiul actualelor magazii ale Primăriei, care zilele trecute au fost demolate. Primarul speră ca într-o lună şi jumate remiza să fie gata, menţionând că aceasta este construită cu bani de la bugetul local şi în regie proprie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii