Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea drumurilor, prioritate pentru administratia din Amzacea

ro

30 Apr, 2004 00:00 807 Marime text

Autoritatile locale vor reabilita peste 13 kilometri de drumuri comunale prin programul Sapard * In satele Amzacea si General Scarisoreanu au fost pietruiti, recent, doi kilometri de drum * Valoarea investitiei se ridica la aproape 1,8 miliarde de lei * Lipsa apei potabile va fi rezolvata in perioada imediat urmatoare * Administratia locala a facut demersurile necesare pentru introducerea sistemului electric in zona Cartierul Nou * Ca raspuns la solicitarile cetatenilor, Primaria si Consiliul Local vor atrage in comuna cablu TV

Lansat in lupta pentru alegerile locale din vara acestui an, actualul primar al comunei Amzacea, Constantin Radu, isi propune pentru perioada urmatoare sa rezolve cat mai multe dintre problemele comunitatii. Printre proiectele pe care administratia locala le va implementa la nivelul comunei se numara repararea si pietruirea a 13 kilometri de drumuri comunale prin atragerea programului Sapard, extinderea retelei de apa si rezolvarea iluminatului public in satele Amzacea, General Scarisoreanu si Casicea. In ceea ce priveste reabilitarea drumurilor comunale, in afara lucrarilor realizate prin programul Sapard, Primaria Amzacea a alocat fonduri pentru pietruirea altor doi kilometri de drum. "Zilele trecute s-au finalizat lucrarile de pietruire a cate unui kilometru de drum atat in satul Amzacea, cat si in satul Scarisoreanu. Pentru acest lucru, administratia locala a alocat aproape 1,8 miliarde de lei", a declarat Constantin Radu.

Electricitate si apa potabila pentru populatie

O prioritate a administratiei locale din Amzacea este cea a introducerii sistemului electric in zona Cartierul Nou. Potrivit declaratiilor primarului Radu, in acest cartier, nou infiintat, traiesc mai mult de 15 familii, care nu beneficiaza de curent electric. Pentru a rezolva aceasta problema, autoritatile locale au facut toate demersurile necesare, urmand ca foarte curand sa demareze lucrarile de implementare a retelei electrice. Tot in aceasta zona se vor incerca si realizarea sistemului de alimentare cu apa potabila, precum si pietruirea drumurilor noi. In ciuda dificultatilor financiare, primarul din Amzacea si-a propus sa rezolve o alta problema majora a populatiei, si anume alimentarea cu apa potabila. "Speram ca, in perioada urmatoare, sa reusim sa foram inca un put si sa inlocuim conductele, astfel incat sa putem asigura necesarul de apa in intreaga comuna", a precizat primarul din Amzacea. In prezent, in satul Casicea se lucreaza la inlocuirea vanelor furate, astfel incat sa se reia alimentarea cu apa. Potrivit declaratiilor sefului administratiei locale, o parte dintre locuitorii satului nu mai beneficiaza de apa potabila de aproape trei ani. Totodata, administratia locala face toate demersurile pentru a instala posturi telefonice. In acest sens, la nivelul satului Amzacea a fost deja procurata fibra optica necesara, urmand ca in viitorul apropiat sa se rezolve si problema lipsei comunicatiilor. "In ceea ce priveste satul General Scarisoreanu, aici au fost montate deja 15 posturi telefonice. Acest proiect este unul mare, iar pentru inceput, in comuna urmeaza a se monta aproximativ 100 de astfel de aparate", a mai spus primarul Constantin Radu. Dupa cum afirma acesta, pe parcursul anului, va fi luat in calcul si programul de montare a cablului de televiziune in comuna. Sistemul de cablu va fi implementat in comuna ca raspuns al autoritatii locale la solicitarile comunitatii. "In acest moment, purtam discutii cu reprezentanti ai mai multor firme de profil, pentru a ne pune de acord, mai ales in privinta sumelor pe care Primaria Amzacea va trebui sa le achite pentru ca populatia sa aiba cablu TV", a conchis Constantin Radu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii