Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:28 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141 Mesajul prefectului județului Tulcea, Lucian Furdui, de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2019 00:00 664 Marime text

Astăzi, 14 noiembrie 2019, de Ziua Dobrogei, la 141 de ani de la alipirea Dobrogei la patria mamă,autoritățile locale dobrogene, din Tulcea și Constanța, au transmis, la cererea ZIUA de Constanța, câte un mesaj pentru locuitorii de care au grijă.

Printre aceștia, se numără și prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui, care a vorbit de o Românie în miniatură cu care poate fi lejer asociată Dobrogea.

„M-am născut în Tulcea în anul 1975 şi din acest motiv pot spune că am cunoscut Dobrogea dintotdeauna. E o Românie în miniatură, cu deltă, mare şi munte şi, din acest punct de vedere, un tur al Dobrogei e mai degrabă un tur al României. Aş recomanda cu căldură însă pentru orice turist să ajungă la Sulina. Este cel mai estic oraş din Uniunea Europeană de azi şi oraşul care, din 1856, devenea sediul a ceea ce se numea pe atunci Comisiunea Europeană a Dunării, o instituţie cu reprezentarea marilor puteri europene, un mozaic etnic şi cultural al vremii“.

Citește și:

ZIUA de Constanța #sărbătoreșteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul La mulți ani, dobrogeni! Mesajele autorităților din Constanța și Tulcea, de Ziua Dobrogei (video)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii