Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delta Dunării și Dobroga de Nord, la Târgul de Turism al României de la Romexpo (galerie foto)

ro

21 Feb, 2019 17:32 2540 Marime text
O delegație a Consiliului Județean Tulcea condusă de vicepreședintele Dumitru Mergeani participă, în perioada 21-24 februarie 2019, la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, organizat în incinta Romexpo. Standul tulcean a beneficiat de prezența ministrului Turismului, Bogdan Trif, precum și a unuia dintre simbolurile județului nostru, Ivan Patzaichin.

La deschiderea oficială, Tulcea a mai fost reprezentantă de prefectul Lucian Furdui, viceprimarul municipiului, Andaluzia Luca și de președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Atracțiile turistice ale județului nostru sunt reprezentate cu succes în cadrul standului Deltei Dunării și Dobrogei de Nord, unde vizitatorii se pot  bucura de muzică live, dansuri tradiționale, degustări de vinuri și preparate tradiționale, inclusiv cu specific pescăresc, din zona noastră.

„Salut, cu această ocazie, organizatorii acestui eveniment de mare amploare, menit să pună în valoare frumusețea atracțiilor turistice din întreaga țară și mă bucur că, de la an la an, numărul participanților la acest expozeu de frumusețe românească crește semnificativ.

Fără falsă modestie, vă spun că noi, județul Tulcea, sub brandul „Delta Dunării și Dobrogea de Nord – Grădina Bio a Europei”, venim în fața dumneavoastră cu o ofertă greu de refuzat: suntem județul care reunește Dunăre, Mare, munți, dar și perla coroanei, așa cum ne place nouă să spunem, Delta Dunării.  Dar, în plus, avem și cultură, avem istorie, avem cetăți care merită vizitate, avem mănăstiri – clădiri de patrimoniu de o valoare inestimabilă, care spun povești extraordinare ale trecutului nord-dobrogean.

Astfel, cred că județul nostru merită o atenție deosebită atunci când discutăm despre o promovare corectă și coerentă a întregului teritoriu românesc, respectiv a frumuseților de pe aceste meleaguri.

Închei prin a mulțumi Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și tuturor partenerilor și colaboratorilor noștri, care au făcut posibilă organizarea acestui frumos stand, iar pe vizitatori îi invit să poposească la standul nostru, să guste din bunătățile nostre și să se bucure de un regal cultural-artistic ce se va desfășura pe durata celor patru zile ale târgului“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.


Momentele cultural artistice sunt susținute de Ansamblul Artistic „Baladele Deltei“, Ansamblul de dansuri „Katiușa“ din Mahmudia, Ansamblul Rușilor Lipoveni „Landâș“ din Sarichioi și Ansamblul Meglenoromânilor „Altona“ din Cerna.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii