Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:26 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nivel ridicat al Dunării pe faleza din Tulcea. În ce zone au fost înregistrate probleme

ro

13 Jun, 2019 16:24 1130 Marime text
Proprietarii unor pontoane acostate pe faleza Dunării din oraşul Tulcea şi-au improvizat noi modalităţi de a ajunge pe ambarcaţiuni, după ce nivelul ridicat al fluviului le-a inundat pasarelele care fac legătura între mal şi nave, informează Agerpres.ro

În această situaţie se află două pontoane de la marginea falezei Dunării, din cauza nivelului mai scăzut al malului din zona respectivă.

Potrivit prefectului judeţului Tulcea, Lucian Furdui, Dunărea nu a creat probleme deosebite până în prezent.

"În zona Carasuhat, Primăria comunei Mahmudia doreşte să intervină cu saci pentru a preveni inundarea unei incinte agricole private. Avem datoria să intervenim, astfel încât să nu apară probleme care să conducă la eventuale litigii, în cazul în care nivelul Dunării va continua să crească. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este pregătit să intervină, la fel ca fermierii din zonă", a menţionat, pentru AGERPRES, prefectul Furdui.


Datele făcute publice joi de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos din Galaţi arată că la Isaccea fluviul este cu 48 de centimetri mai mic decât cota de inundaţie, iar la Tulcea nivelul este cu 34 de centimetri mai scăzut decât cota de inundaţie.

Potrivit informaţiilor oferite în anii trecuţi de autorităţi, Vulturu, Ilganii de Jos, Ilganii de Sus şi Băltenii de Jos sunt câteva din localităţile considerate vulnerabile atunci când Dunărea creşte, din cauză că fie nu au lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, fie au lucrări foarte vechi care nu sunt pregătite pentru viituri mari.

Unii tulceni din satul Ilganii de Sus au postat zilele trecute pe site-uri de socializare fotografii cu terenuri şi curţi inundate.

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii