Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:30 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse Asta e proba supremă - Clanul Bercea Mondial l-a filmat pe Traian Băsescu la Neptun

ro

14 Sep, 2015 21:05 1074 Marime text
Traian Băsescu este dorit în fața instanței în dosarul penal al fratelui său, Mircea Băsescu. Clanul Bercea Mondial l-a citat ca martor, iar acum apar declarații conform cărora fostul președinte a fost filmat de interlopi, potrivit știripesurse.ro.
 
“Mai sunt şi alte probe şi cancanuri care o să apară. Inclusiv o filmare, nişte imagini luate de «Băsică» la Neptun, când ar fi fost acolo pentru a se întâlni cu Traian Băsescu. Acea filmare de la Neptun ar fi tare. Dar e treaba lor când o vor scoate... dacă o vor scoate. Eu nu insist.
 
Da. ”Băsică” l-a înregistrat pe Traian Băsescu, pe atunci preşedintele României, cu un ceas chinezesc. Eu ştiu asta de la ”Băsică”, mi-a spus precis asta. A fost la Neptun şi l-a rugat pe Mircea Băsescu să-l ducă şi pe el să dea mâna cu preşedintele. Acesta era la Neptun şi el a mers acolo cu el şi l-a filmat.”. Poate fi această filmare-bombă un as în mâneca lui Florin Anghel, zis ”Băsică”? Avocatul Abraham spune: “Poate fi, pentru a demonstra o dată în plus că a fost în anturajul lui Traian Băsescu. Dar asta e dovedit deja. Că în anturajul lor (n.r. - al familiei Băsescu) a fost toată familia (n.r. - tot clanul Bercea). Că ăstea nu puteau fi pe de gratis. Că au fost pe interese: politice, sociale, oridecare! Pe bani... sută la sută! Deci, ce concluzie poţi să tragi că se duce preşedintele României cu ţiganii? Se duce că are un interes. Ce interes? Să-l voteze sau să le ia banii. Şi i-a dus salba, s-au încumetrit.
 
Adică e peste orice limită. Ce ar trebui să mai facă omul ăsta (n.r. - Băsică, fiul lui Bercea) ca să crezi că, într-adevăr, a fost în anturajul lor (n.r. - al familiei Băsescu) şi că asta nu ar trebui să fie specific pentru un preşedinte. Ce mai vreţi?!... E o degradare morală dincolo de orice limită rezonabilă de a înţelege patimile sau slăbiciunile unui om. Eu vă spun: credibilitatea justiţei este alterată, iar România nu se linişteşte până nu se va face curăţenie generală”.”, a declarat Pavel Abraham, avocatul clanului Bercea Mondial.
 
Abraham susține că Mircea Băsescu va fi trimis după gratii. ”Peste câteva zile, pe 16 şi 18 septembrie, vor fi dezbateri la Constanţa în dosarele privind şantajul şi, respectiv, traficul de influenţă, în primul dosar fiind trimişi în judecată cei din familia Anghel (n.r. - clanul Bercea), iar în al doilea dosar fiind inculpaţi Mircea Băsescu şi fostul lider al PDL Drăgăneşti-Olt Marian Căpăţână. În dosarul cu şantajul, noi vom cere achitarea, iar în celălalt, cu traficul de influenţă, Mircea Băsescu riscă între 3 şi 5 ani de puşcărie.”,  a detaliat Abraham.
 
În plus, fratele președintelui s-a dat singur de gol pe înregistrările făcute chiar de DNA.
 
”Ceea ce nu s-a observat în înregistrările prezentate este că apare încă o dată prietenia dintre Mircea Băsescu şi autorităţi, acesta fiind surprins, pe una dintre înregistrări, când manipulează chiar el tehnica de supraveghere: o scoate din funcţiune şi o repune. «Să scoatem tehnica!», spune Mircea Băsescu pe înregistrare. Cu toate acestea, se vede clar că este destul de deschis, ştiind că nu i se poate întâmpla nimic fiindcă discută cu nişte prieteni. Dar uite că lucrurile s-au inversat şi aceste probe au venit împotriva lui acum. (...) După flagrant, se aude cum un anchetator îi spune lui Mircea Băsescu: «Trebuie să dai un whisky că te-am scăpat de ţigani!». Misiunea era, după mine, cum spune Căpăţână că ar fi zis chiar Traian Băsescu către Mircea: «Bă, vorbeşte cu procurorii şi daţi-i dracului!». Şi au făcut în aşa fel să-i bage pe toţi în puşcărie, iar când ieşeau nu-i mai asculta nimeni. Dar a fost ghinionul lor”, a adăugat Abraham pentru ziarulring.ro

Integral pe stiripesurse.ro
Sursa: stiripesurse.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii