Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victoria de ieri cu Săgeata le-a risipit emoțiile „marinarilor” În sfârșit, Farul s-a salvat de la retrogradare!

ro

06 Jun, 2013 00:00 1734 Marime text
Ziua de ieri i-a adus Farului, în sfârșit, salvarea matematică de la retrogradare. „Marinarii” au câștigat cu 3-1 (Călințaru 14, S. Chițu 30, Buzea 49 / Pantelie 75) meciul de pe teren propriu cu Săgeata Năvodari, din etapa a 30-a a Ligii a -a, ultima a sezonului 2012/2013, și încheie campionatul peste linia retrogradării, indiferent de rezultatul ultimei partide care se va juca în Liga a 2-a, Sportul Studențesc - Rapid CFR Suceava. Constănțenii aveau neapărat nevoie de victorie în meciul cu Săgeata și au obținut-o, însă în fața unei echipe fără nicio motivație, care a jucat fără mulți dintre titulari, unii intrați deja în vacanță (Zaharia, Fl. Popa, Vezan, Ologu, V. Apostol, Tigoianu), alții cărora li s-a terminat contractul (Diaby, Anițoiu). Cele două echipe au fost: FC Farul (antrenor, Ion Răuță): Vl. Neagu - Băjan, Buzea, Bumbac, Nițescu - Sg. Popescu, Săceanu - Fuchs (66 Ivanovici), Ghenciu (46 Igiroșanu), Călințaru (69 Coteanu) - S. Chițu (cpt.); Săgeata (antrenor, Mihai Guliu): Gordin - Bold, Sg. Bar, Nazâru, I. Filip (77 Taifas) - Dogaru (88 Pletea), Coconașu, Bangheorghe (86 Comșa), Cazan - Pantelie, V. Șicu (cpt.).

Săgeata va juca în LIga 1 pe stadionul „Farul”

„A fost un meci cu o încărcătură mare pentru noi, de unde și o oarecare crispare în prima repriză. Am avut și noroc că Săgeata nu a jucat cu prima echipă. Sunt cel mai bucuros om că am scăpat de retrogradare. A fost o perioadă foarte grea. Am acceptat să preiau echipa pentru caracterul jucătorilor. Nimeni nu ne mai dădea vreo șansă de salvare, însă munca și seriozitatea băieților au făcut diferența. Îmi doresc să rămân în continuare la Farul, pentru că aici e casa mea, însă nu depinde de mine”, a declarat antrenorul Farului, Ion Răuță, artizanul unei salvări aproape miraculoase. „Am avut un obiectiv rușinos, în cel mai slab sezon din istoria Farului. Când am luat echipa, aveam zece puncte, iar echipa din fața noastră cu șapte mai mult. Însă, bazându-mă pe caracterul jucătorilor, pe care timp de două luni, cât am fost secund, i-am văzut comportându-se admirabil, am fost sigur că, schimbând ceva, va fi imposibil să nu avem rezultate”, a mai spus Răuță. „Ne-am prezentat la acest meci în vacanță. Noi ne-am atins obiectivul, promovarea în Liga 1, am și sărbătorit... Am jucat cu fotbaliști folosiți mai puțin sau deloc până acum. Am țintit un punct, dar nu ne-a reușit. Farul și-a dorit din suflet victoria, s-a văzut după cum a jucat, a avut atitudine. Scorul e cel corect. Acest meci nu ridică suspiciuni. Farul ne-a bătut pe bune. Cu echipa pe care am avut-o nu puteam câștiga niciodată în fața constănțenilor”, a spus și Mihai Guliu. Principalul Săgeții a dezvăluit că, dacă va primi licența, echipa năvodăreană va juca în primul eșalon, până va fi gata arena din Năvodari, pe stadionul „Farul”, în acest sens semnându-se un contract pe un an. „99,99% nu avem cum să nu luăm licența. Suntem cu un picior în Liga 1, iar mâine (astăzi n.n.) sperăm să primim vestea cea mare. Suntem în regulă cu toate actele”, a mai spus Guliu.

Bucurie mare în rândul suporterilor

Victoria cu Săgeata și implicit rămânerea în Liga a 2-a le-a luat o piatră de pe inimă fanilor Farului, care și ieri au susținut exemplar echipa. Nu au uitat însă, nici la meciul de old-boys și nici la confruntarea oficială, de rivalii de la Ovidiu, scandând împotriva lui Hagi, a lui Paul Peniu și a Viitorului. Suporterii au afișat un banner cu mesajul „Pe Farul doar Farul”, iar după încheierea partidei au sărbătorit cu jucătorii, într-un nor de fum roșu de la fumigene, evitarea retrogradării. „Farul nu moare!” și „Noi nu te vom lăsa la greu / Cu tine vom fi mereu!”, au strigat din toți rărunchii suporterii, care i-au scandat îndelung numele antrenorului Ion Răuță.

A rămas o singură necunoscută

În celelalte meciuri de ieri s-au înregistrat rezultatele: Rapid CFR Suceava - CS Otopeni 2-1, Dunărea Galați - Sportul Studențesc 1-2, ACS Buftea - CF Brăila 4-1 și Chindia Târgoviște - Unirea Slobozia 2-1. Clasament: 1. FC Botoșani - 53p, 2. Săgeata - 46p, 3. Delta Tulcea - 42p, 4. CS Otopeni - 41p, 5. CF Brăila - 40p, 6. ACS Buftea - 32p, 7. Unirea Slobozia - 30p, 8. Dunărea Galați - 28p, 9. Sportul Studențesc - 28p, 10. FC Farul - 27p, 11. Chindia - 26p, 12. Rapid CFR - 24p, 13. Dinamo II - 19p. A doua retrogradată, care va lua drumul Ligii a III-a, alături de Dinamo II, se va stabili între Chindia și Rapid CFR, sâmbătă, 8 iunie, după meciul Sportul Studențesc - Rapid CFR Suceava, care începe la ora 11.00.

Sursa foto 1: suporterul-constantean.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii