Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vârful Farului e coşmarul portarilor Sorin Chiţu a devenit golgheter al Ligii a 2-a

ro

10 Nov, 2015 00:00 5861 Marime text
 

Cu cele două goluri din disputa cu CS Baloteşti, Sorin Chiţu a ajuns la cota 9 în acest sezon, tot atâtea goluri marcând şi tunarul seriei secunde a campionatului, Marius Staicu, de la CSM Rm. Vâlcea

Atacant cu o remarcabilă eficienţă, vârful Farului marchează la foc automat şi în acest sezon. Deşi a ajuns la 35 de ani, Sorin Chiţu nu şi-a pierdut sângele rece în faţa porţii şi, în continuare, nu are nevoie de prea multe ocazii pentru a-i învinge pe portarii adverşi. Chiţu e la fel ca vinul. Cu cât trec anii, cu atât se face mai bun. În cele zece meciuri de campionat în care a evoluat, vârful „marinarilor“ a punctat de nouă ori! În debutul sezonului, atacantul s-a confruntat cu probleme medicale, ratând disputa de la Piatra Neamţ.
 
Înaintea etapei a 12-a, lider solitar în clasamentul golgheterilor celor două serii ale Ligii a 2-a era Marius Staicu, de la CSM Rm. Vâlcea. Dubla lui Chiţu l-a adus pe vârful Farului la egalitate cu Staicu. Anterior, „marinarul“ mai înscrisese câte două goluri în disputele cu SC Bacău şi Rapid CFR Suceava, iar în confruntările cu Oţelul Galaţi, Academica Clinceni şi Rapid Bucureşti marcase câte o dată. Dintre cele nouă goluri, două sunt din penalty, Chiţu având până acum o medie de 0,81 goluri pe meci. Experimentatul vârf marchează cu o uşurinţă dezarmantă. E mereu la locul potrivit, iar execuţiile sale sunt de cele mai multe ori imparabile. „Lunetistul“ Farului nu stă mult pe gânduri înainte de a apăsa pe trăgaci. Chestie de rutină.

„Nu acesta e obiectivul meu principal“

„Sunt atacant de când mă ştiu. De la copii şi până acum am jucat numai în ofensivă. Am marcat mult în carieră, dar nu acesta este obiectivul meu principal. De fiecare dată, încerc să-mi ajut echipa, iar dacă e să vină şi golul, cu atât mai bine. Ce folos să mă bucur că am dat gol într-un meci în care echipa pierde?“, declară Sorin Chiţu. Acesta a mai jucat la Farul, în sezonul 2012/2013, în care a înscris de 13 ori în 23 de partide. Vârful de 35 de ani are certe calităţi de marcator pur-sânge, remarcându-se prin numărul semnificativ de goluri pe la mai toate formaţiile la care a jucat până acum. La Săgeata Năvodari, cel puţin, a fost doi ani la rând golgheterul ligii secunde, iar în ediţia de campionat 2010/2011, cea mai prolifică a sa, a punctat de 22 de ori în 26 de meciuri ca jucător al Săgeţii.

A debutat în prima divizie cu Petrolul Ploieşti

Sorin Chiţu este bucureştean, în capitală s-a născut (pe 13 iulie 1980) şi acolo locuieşte. A început fotbalul la zece ani, la o şcoală sportivă din Bucureşti, primul său antrenor fiind Ştefan Bratu. A jucat la acel club până la 15 ani, după care a trecut la echipa secundă a Rapidului. A învăţat într-o clasă de sportivi, la Liceul Tehnic de Arhitectură „I. N. Socolescu“, la profilul Topografie. O perioadă a evoluat la echipa Spicul Mopan Bucureşti, în Liga a IV-a, după care a început urcuşul: Petrolul Ploieşti (echipă cu care a debutat în Liga 1, în 2001), Petrolistul Boldeşti, Poli Timişoara, FC Snagov, Minerul Lupeni, Săgeata Stejaru (apoi Năvodari), la care a petrecut patru sezoane, marcând 56 de goluri, Farul şi Academica Argeş. Sorin are 20 de meciuri în prima divizie (cu Petrolul şi Săgeata), înscriind de patru ori (toate reuşitele fiind sub culorile echipei dobrogene).

Moştenire de familie

La 1,80 m înălţime şi 79 - 80 kg greutate, vârful Farului impresionează şi prin fizicul său, bine lucrat, cu muşchi proeminenţi, fiind evident că nu e străin de sala de forţă. Sorin nu efectuează însă constant exerciţii fizice, trupul său bine clădit fiind o moştenire genetică. „Acesta e fizicul meu. Şi tata a fost sportiv, practicând box şi fotbal, şi îl moştenesc din acest punct de vedere. E adevărat că lucrez şi în sala de forţă, însă doar atunci când am timp“, spune Sorin, care speră să-i predea ştafeta pe linie sportivă fiului său, Denis, în vârstă de un an şi două luni.

A înscris aproape jumătate dintre golurile Farului

În 11 meciuri susţinute până acum în campionat, Farul a marcat de 19 ori, „marinarii“ având, la egalitate cu Dunărea Călăraşi, al doilea atac al seriei întâi. Chiţu a înscris aproape jumătate dintre golurile echipei, celelalte reuşite aparţinându-le lui Adrian Pătulea (4), Mihai Ion (2), Corcoveanu (1) şi Cristocea (1), iar încă una fiind un autogol al adversarilor. Linia de atac Pătulea - Chiţu e una dintre cele mai bune din Liga a 2-a, iar cei doi, care se completează foarte bine, au un ajutor de nădejde de la mijlocaşi.

„Putem promova”

 Pătulea a lipsit în ultimele etape, din pricina unei accidentări, iar la revenire, contra formaţiei CS Baloteşti, a marcat şi el de două ori. „Deşi nu a fost superantrenat, Pătulea a fost parcă mai proaspăt. Parcă i-a priit perioada de pauză. Mă bucur că au marcat amândoi atacanţii. S-o ţină tot aşa. Pătulea se încarcă pozitiv când înscrie“, a declarat antrenorul principal al Farului, Constantin Gache. „Avem echipă valoroasă şi sperăm să ne îndeplinim obiectivul. Putem promova. Ne bucurăm că avem fanii alături. Minunaţii suporteri ai Farului ne ajută mult, sunt mereu alături de echipă“, a spus Sorin Chiţu.  


Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa 1920)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii