Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turneul Final Four din Cupa României, în weekend la Constanţa HC Dobrogea Sud luptă pentru trofeu. A treia oară să fie victorie!

ro

16 Mar, 2018 00:00 2155 Marime text
Constanţa găzduieşte în acest weekend, în premieră, turneul Final Four al Cupei României la handbal masculin.
 
Programul este următorul: sâmbătă, 17 martie - ora 12.30 - Politehnica Timişoara (locul 3 în Liga Naţională, cu 47 de puncte) - Minaur Baia Mare (locul 8, cu 27 de puncte) - DigiSport / Telekom Sport; ora 16.00 - CSA Steaua Bucureşti (locul 1, cu 52 de puncte) - HC Dobrogea Sud (locul 6, cu 46 de puncte) - DigiSport / Telekom Sport; duminică, 18 martie - ora 13.30 - finala mică (canalul de YouTube FRH: https://www.youtube.com/frhromania); ora 16.30 - finala (DigiSport / Telekom Sport).
 
Un bilet costă 20 de lei pe zi (la ambele partide ale zilei), iar un abonament pentru cele două zile de competiţie are valoarea de 35 de lei. Biletele s-au pus în vânzare pe bilete.ro, iar în fiecare zi de întrecere se găsesc şi la Sala Sporturilor, cu începere de la ora 9.00.
Evenimentul a fost prefaţat ieri, într-o conferinţă de presă la care au participat Doru Costică (director de marketing al Federaţiei Române de Handbal), Costin Răsăuţeanu (viceprimar al municipiului Constanţa), Mariana Solomon (director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa), Nicolae Rusu (preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal) şi reprezentanţii echipelor: Ionuţ Stănescu (preşedinte HC Dobrogea Sud), Andrei Cian (manager CSA Steaua), Dan Dumitru (manager Poli Timişoara) şi Raul Fotonea (antrenor Minaur).

Constanţa a luptat cu Baia Mare

 
„Cupa României a devenit o competiţie din ce în ce mai vizibilă şi mai căutată. Câştigătoarea competiţiei va evolua în Cupa EHF. Constanţa a luptat cu Baia Mare pentru găzduirea întrecerii, oraşul de pe litoral având câştig de cauză datorită implicării deosebite a AJF, a DJST şi a autorităţilor locale. Sunt sigur că în cele două zile vom asista la un handbal de calitate“, a declarat Doru Costică. Se vor acorda şi premii individuale, iar trofeul va fi înmânat de Alexandru Dedu, preşedintele FRH, şi de directorul partenerului competiţiei.
 

Cupa să rămână pe litoral!

 
„Este o plăcere şi o onoare ca municipiul nostru să găzduiască această întrecere. Bun venit oaspeţilor! Va fi un weekend deosebit. Îi invităm pe constănţeni să fie prezenţi la spectacolul handbalistic de la Sala Sporturilor. Fie ca cea mai bună echipă să câştige! Am încredere că aceasta va fi HC Dobrogea Sud, iar Cupa va rămâne la Constanţa“, a spus Costin Răsăuţeanu.
 
„Constanţa este foarte experimentată în organizarea de evenimente sportive, dar acum ne confruntăm cu o întrecere în premieră pe litoral. Unitatea existentă la nivel de judeţ ne va ajuta să organizăm foarte bine Cupa României, dovedind că numai împreună putem reuşi“, a arătat Mariana Solomon.
 

Toate echipele au şanse egale

 
Nicolae Rusu a spus că AJH se va strădui să se ridice la nivelul aşteptărilor din punct de vedere organizatoric, iar competiţia să fie un succes deplin. „Dorinţa noastră e ca partidele să se desfăşoare sub semnul fair-play-ului“, a precizat reprezentantul AJH Constanţa.
 
„Handbalul este foarte iubit la Constanţa. Oamenii ne felicită pe stradă după victorii. Constanţa respiră handbal. Toate echipele pornesc cu şanse egale în Cupă. Faptul că jucăm la Constanţa pune o oarecare presiune pe noi. Vrem trofeul! HC Dobrogea Sud e la a treia prezenţă consecutivă în Final Four. Întâi am jucat semifinala, apoi finala, iar acum să sperăm că vom câştiga“, a precizat Ionuţ Stănescu.
 

Semifinala Constanţa - Minaur, reeditată

 
„Vrem să facem o figură frumoasă şi să arătăm că locul pe care-l ocupăm în clasamentul Ligii Naţionale e unul meritat. Ultima dată când am cucerit Cupa a fost la Sibiu, iar în semifinală am jucat tot cu Constanţa! Respectăm HC Dobrogea Sud, o formaţie puternică, dar sperăm să cucerim cupa, ceea ce ar fi un lucru benefic pentru ce înseamnă Steaua în handbalul românesc. Toate cele patru echipe au şansa lor. Ar conta mult pentru fiecare să triumfe şi să ajungă într-o cupă europeană“, a precizat Andrei Cian, manager la CSA Steaua.
 

Nu au venit să se predea

 
„Ne bucurăm că, după 37 de ani, ne batem iar pentru Cupa României. Sperăm într-o comportare bună, prin care să continuăm perioada noastră bună. Vor fi meciuri tari, ţinând cont că s-ar putea ajunge în întrecerile europene şi ca finalistă a Cupei. Întrecerea e deschisă oricărui rezultat, dar nu am venit la Constanţa să ne predăm. În ultimii ani am avut succes pe litoral. Punctul nostru forte e apărarea“, a punctat Dan Dumitru, manager la Poli Timişoara.
 

Cupa, ca un bonus

 
Raul Fotonea, antrenorul lui Minaur Baia Mare, a spus că echipa sa, nou promovată, abordează Cupa fără presiune, văzând-o ca pe un bonus. „Până acum, pe parcursul competiţiei, am eliminat Dinamo, campioana României, şi Turda în deplasare, unde e foarte greu de câştigat. Astfel că ar trebui să avem dreptul să sperăm şi noi. Nu va fi uşor, întrucât celelalte trei echipe sunt de top în România, dar vrem să ne ridicăm la nivelul competiţiei. Noi am câştigat Cupa în 2015, dar de atunci au fost şi probleme la echipă. Am revenit însă repede în prima ligă, iar acum am acces iar la masa bogaţilor“, a precizat Raul Fotonea.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii