Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei etape pline de spectacol Cupa Mării Negre aduce în competiţie la Constanţa copii pe biciclete (galerie foto)

ro

06 May, 2016 00:00 2908 Marime text

 
Primul concurs de ciclism destinat exclusiv copiilor, Cupa Mării Negre, se desfăşoară la Constanţa, pe parcursul a trei etape: 7 mai (la centrul comercial Maritimo), 22 mai (în staţiunea Mamaia, zona Radio Constanţa) şi 29 mai (pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Campus), la ultima rundă, care are loc cu ocazia Turului Dobrogei, urmând a se decerna titlul şi celelalte premii.
 
Cupa Mării Negre este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani, lungimea probelor fiind: 1 kilometru - pentru cei mici, 2 kilometri - pentru 8-10 ani şi 3 kilometri - peste 10 ani. „Ne face o deosebită plăcere să organizăm competiţii pentru copii. Fiecare părinte şi-ar dori ca fiul sau fiica sa să meargă pe bicicletă, iar apoi să facă şi performanţă. Ne-am unit forţele pentru a descoperi copii din rândul cărora să iasă viitori campioni, cu care să ne mândrim“, a declarat Victor Bănescu, preşedintele CS Bilal 2000 Constanţa, organizator al evenimentului.

Startul se dă la ora 10.30

Bănescu estimează că, la etapa de pe 7 mai, vor participa între 100 şi 150 de copii. Înscrierile se fac în ziua concursului, sâmbătă, între orele 8.30 şi 10.00, iar primul start se va da la ora 10.30. Copiii sunt atenţionaţi să poarte echipament de concurs şi să aibă obligatoriu cască. Victor Bănescu a arătat că întrecerea Cupa Mării Negre şi-a propus să promoveze ciclismul în rândul copiilor, „ca modalitate de socializare şi de distracţie“, şi să dezvolte o comunitate la Constanţa, în jurul acestui sport. De asemenea, competiţia are ca obiectiv educarea părinţilor şi a copiilor în privinţa regulilor ciclismului, dar şi creşterea interesului copiilor pentru ciclism ca mod de viaţă.

Artă împărţită de pe biciclete

Ciclismul în Constanţa este sprijinit şi prin conceptele SkirtBike şi Paper Girl, despre care au vorbit Elena Gheorghe şi Anda Nicola.

„Cele două evenimente promovează ciclismul, SkirtBike fiind dedicat în special fetelor, în vreme ce Paper Girl, pe lângă sprijinirea acestui sport şi a mişcării pe bicicletă, promovează şi arta. În acest sens, se vor aduna fotografii şi lucrări de la diverşi artişti din Constanţa, care, pe 16 iulie, vor fi împărţite de pe biciclete, după ce, bineînţeles, vor fi expuse“, a spus Elena Gheorghe.

SkirtBike, la ediţia a patra

„La Constanţa, va fi o vară plină de evenimente cicliste şi ne bucurăm să susţinem să participe la acest sport atât copiii, cât şi doamnele. Sperăm ca, pe viitor, asemenea competiţii să se desfăşoare nu numai vara. SkirtBike a ajuns la ediţia a patra, iar anul acesta va avea tematica beach party. Înainte de SkirtBike se va desfăşura o competiţie pentru pitici“, a arătat Anda Nicola, principalul organizator SkirtBike şi cea care a adus în Constanţa acest concept.
 
„SkirtBike se adresează femeilor de toate vârstele care sunt active, optimiste şi dedicate unui stil de viaţă sănătos şi modern. Ele sunt invitate să pedaleze îmbrăcate chic, să fie cât mai libere în exprimare, pentru că, de fapt, asta şi înseamnă bicicleta, libertate de mişcare şi, până la urmă, de gândire“, a punctat Anda Nicola.      

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii