Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Tânărul Matei Paris, o medalie de aur și patru de bronz la Campionatul Național de Ciclism de Șosea de la Plovdiv

ro

04 Oct, 2023 17:00 1278 Marime text
 
 
  • Rezultatele sunt foarte bune, având în vedere că cicliștii constănțeni nu au acces la un velodrom pentru antrenamente, singura pistă de acest gen din țară, veche de peste 50 de ani, aflându-se în București.
 
Tânărul rutier de la CSM Constanța Matei George Paris a încheiat cu un bilanț foarte bun participarea la Campionatul Național de Ciclism de Șosea de la Plovdiv (Bulgaria).
 
Ciclistul antrenat de Victor Bănescu a cucerit medalia de aur și titlul de campion național la Sprint 200 m și patru medalii de bronz, toate la categoria cadeți, Under-15. La Sprint, Matei Paris a obținut cel mai bun timp dintre cei 15 concurenți, 11.91 secunde, în cele șase runde ale probei! Primele două medalii de bronz au fost la Urmărire Individuală 2.000 m și la Time Trial 500 m, în timp ce, în a doua zi a competiției desfășurate pe velodromul din Plovdiv, reprezentantul CSM Constanța a urcat pe treapta a treia a podiumului în proba de Omnium Point Race, dar și în clasamentul general la Omnium.
 
„Rezultatele sunt foarte bune, având în vedere că cicliștii constănțeni nu au acces la un velodrom pentru antrenamente, singura pistă de acest gen din țară, veche de peste 50 de ani, aflându-se în București!“, este mesajul CSM Constanța. 
 
La competiția din Bulgaria, antrenorul Victor Bănescu a îndrumat doi sportivi de la CSM Constanța, Matei Paris și juniorul Alexandru Ulier. 
      
Rezultatele deosebite din Bulgaria se alătură altor evoluții de top ale lui Matei Paris din ultima perioadă. În luna iulie a acestui an, de exemplu, acesta a avut o perioadă plină și cu rezultate remarcabile. Astfel, după ce a ocupat locul al doilea la categoria 15-18 ani și Open masculin la una dintre cele mai titrate curse private din România, Cupa Max Ausnit, desfășurată la Lugoj, a urmat o săptămână de pregătire la Sibiu, finalizată cu participarea la Turul Clujului și Trofeul Ardealului. Au fost două etape și două victorii, la fond și circuit, și implicit ambele trofee câștigate de Matei. Performanță este cu atât mai notabilă cu cât sportivul constănțean s-a impus și în fața juniorilor, deși el este încă la categoria cadeți. 
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „CSM Constanța“.
 
Citește și:
 
Ciclism CSM Constanța
Matei Paris, campion național la întrecerea pe pistă din Bulgaria (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii