Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tanchistul“ Gabriel Ban. Recordmen mondial. Ar fi împlinit 33 de ani „Suflet curat. Păcat! Prea tânăr. Dumnezeu să-l aibă în pază!“ (galerie foto)

ro

07 Feb, 2018 00:00 6567 Marime text
Gabriel Ban, militarul din Medgidia celebru pentru recordurile sale la flotările executate într-o multitudine de stiluri, ar fi împlinit, luni, 33 de ani. S-a stins din viaţă anul trecut, în mod tragic
 
Pe 27 iulie 2017, tânărul de 32 de ani Gabriel Ban a murit în urma unui accident rutier la Ciocârlia. Născut în judeţul Bacău, Gabriel Ban era sergent major în cadrul Batalionului 345 Artilerie „Tomis“ din Medigidia, arma tancuri, specialitatea militară comandant şi mecanic conductor tancuri şi autotunuri. A fost în serviciul Ministerului Apărării din 2005. De asemenea, era un cunoscut sportiv, legitimat la secţia de Skandenberg a CS Medgidia, şi a stabilit numeroase recorduri (atât naţionale, cât şi mondiale) la flotări.
 
Familia, rudele apropiate şi prietenii nu l-au uitat pe recordmen, iar pe pagina de Facebook „In memoriam Gabriel Ban“ au fost postate numeroase mesaje de când „Tanchistul“ (aşa cum i se spunea campionului) nu mai este. Ziua de 5 februarie a adâncit durerea celor care l-au cunoscut şi l-au iubit pe Gabriel. În loc să-i spună „La mulţi ani!“ dragului lor şi să-i aplaude recordurile în concursuri, ei plâng la mormântul „Tanchistului“. „Astăzi (n.r. luni), împlineai 33 de ani. Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace!“, este unul dintre mesaje.
 

„Vei rămâne veşnic în inimile noastre!“

 
„Suflet curat. Păcat! Prea tânăr. Dumnezeu să-l aibă în pază!“, „Prietene, sper că eşti bine acolo unde te găseşti!“, „Dumnezeu să te odihnească în pace! Vei rămâne veşnic în inimile noastre. Îngerii să te aibă în pază, scumpul nostru!“, „Rămânem prieteni în continuare. Odihneşte-te în pace!“, „Chiar dacă nu mai eşti printre noi, vei rămâne veşnic în gândurile noastre!“, „Dumnezeu să te ierte, băiatul meu drag!“, „Un înger între îngeri! Nu te vom uita!“, „Ne-a părăsit un campion şi un om de valoare. Odihneşte-te în pace, prietene!“, „Dumnezeu să te odihnească, Găbiţu! Te purtăm în sufletele noastre! Mi-e tare dor de tine!“, „Ar fi trebuit să-ţi spunem la mulţi ani, să ne trăieşti! Din păcate, nu mai eşti printre noi, eşti sus, printre îngeri! Odihneşte-te în pace!“, „Încă încerc să mă obişnuiesc să nu mai eşti. Odată, ne scriam ore în şir. Acum, doar eu scriu, doar eu răspund. Odihneşte-te în pace, suflet curat!“, „Off! Anul trecut îţi uram de sănătate, bucurii, multe titluri câştigate în ceea ce iubeai cel mai mult, «sala». Râdeam dis-de-dimineaţă. Astăzi, mă rog pentru sufletul tău, Gabi! Odihnă printre îngeri!“ sau „Tot nu-mi vine să cred, îmi vine să plâng efectiv. Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun! Vei rămâne în sufletul meu pentru totdeauna!“, au fost alte câteva mesaje.
 

A egalat recordul mondial al idolului său

 
În 2015, Gabriel Ban a participat, la Bucureşti, la „Ziua Recordurilor“, cu obiectivul de a doborî recordul mondial la flotări pe dosul palmei al lui Paddy Doyle (idolul adolescenţei sale), stabilit pe 18 iulie 2011. Nu a reuşit, dar l-a egalat! Iar cele 37 de flotări pe dosul palmei, cu 28 de kilograme în spate, a reprezentat record naţional, Gabriel primind în acest sens certificat de la Asociaţia „Cartea Recordurilor“. Un alt record, mondial, la mijlocul anului 2016, a fost realizat de către „Tanchist“ la aceeaşi întrecere. Gabriel a reuşit atunci 450 de flotări în 30 de minute (cu pauză), folosindu-se de trei mingi medicinale. Pe una a ţinut picioarele, iar pe celelalte două, mâinile.
 

Flotări pe mingi medicinale, cu greutate în spate

 
Tot în 2016, Gabriel Ban a mai realizat două recorduri mondiale. Primul a fost stabilit la întrecerea Strongman de la Mamaia, unde „Tanchistul“ a făcut 37 de flotări cu o greutate de 20 de kilograme în spate, aşezat pe cele trei mingi medicinale. „Nu există un asemenea record în Guinness World Records. Aştept o filmare oficială, ca să le-o pot trimite“, declara Gabriel. Ulterior, la Bucureşti, performerul a făcut o flotare pe trei mingi medicinale, cu 60 de kilograme adăugate în spate. Anul trecut, în iarnă, militarul din Medgidia a mai doborât o barieră. Cu ocazia show-ului de skandenberg „Cristi Migit vs. 100“, de la Constanţa, Gabriel a susţinut un program de flotări, ocazie cu care a depăşit recordul naţional la flotări într-o mână, timp de un minut (72), care îi aparţinea tot lui! A reuşit 76 de flotări, record care era şi mondial, dar pentru aceasta trebuia omologat, iar recordmenul spera să se realizeze cât mai repede acest lucru.

Sursa foto: Facebook (In memoriam Gabriel Ban)
 
Citeşte şi:
 
E în luptă cu el însuşi Gabriel Ban, „Tanchistul“ din Medgidia, a mai doborât un record la flotări (galerie foto)

Gabriel Ban, militarul din Medgidia, e de neoprit „Tanchistul“ a doborât încă un record naţional

„Tanchistul” Gabriel Ban Un militar din Medgidia a stabilit două noi recorduri mondiale la flotări pe mingi medicinale

„Tanchistul“ şi performanţele sale inedite Gabriel Ban, din Medgidia, a făcut record mondial la flotări pe mingi medicinale (galerie foto+video)

„Tanchistul“ din Medgidia Gabriel Ban a egalat recordul mondial la flotări pe dosul palmei (galerie foto+video)

Recordmanul mondial Gabriel Ban îi provoacă pe constănţeni la flotări pe diverse stiluri
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii