Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu l-au uitat pe „Tanchist“ La competiţia de skandenberg Armwrestling Mamaia 2018 se va decerna Trofeul Memorial „Gabriel Ban“

ro

17 Jul, 2018 00:00 2495 Marime text
Pe 27 iulie a.c., se împlineşte un an de când s-a stins din viaţă, tragic, la numai 32 de ani, în urma unui accident rutier, sportivul Gabriel Ban, campion la skandenberg şi cel care a stabilit numeroase recorduri (atât naţionale, cât şi mondiale) la flotări, într-o multitudine de stiluri.
 
Gabriel Ban era legitimat la secţia de skandenberg a CS Medgidia. I se spunea „Tanchistul“, de la specificul profesiei sale. Născut în judeţul Bacău, campionul era sergent major în cadrul Batalionului 345 Artilerie „Tomis“ din Medgidia, arma tancuri, specialitatea militară comandant şi mecanic conductor tancuri şi autotunuri. A fost în serviciul Ministerului Apărării din 2005. În memoria sa, organizatorii competiţiei de skandenberg Armwrestling Mamaia 2018 au decis ca, în cadrul întrecerii, să decerneze Trofeul Memorial „Gabriel Ban“.
 
„Încep prin a spune că sunt foarte entuziasmat şi bucuros că vom găzdui o competiţie de nivel naţional la Mamaia, după o pauză destul de mare. Ne dorim să facem o tradiţie din acest proiect şi să putem organiza cât mai multe ediţii pe litoralul românesc! În curând, se va împlini un an de când bunul nostru sportiv şi prieten «Tanchistul» a plecat de lângă noi. În memoria sa, am decis ca, în cadrul competiţiei Armwrestling Mamaia 2018 să oferim Trofeul Memorial «Gabriel Ban» celui mai bun sportiv din competiţie, adică câştigătorului categoriei open stânga!“, a declarat arbitrul de skandenberg Deniz Ibram.
 
Organizată de Asociaţia Sportivă „Omul de Fier“ Constanţa şi Asociaţia Sportivă „Power Gym“ Codlea, întrecerea Armwrestling Mamaia 2018 se va desfăşura pe 5 august a.c., de la ora 17.00, în Piaţeta Perla din Mamaia. Categoriile de concurs sunt: -70 kg braţul drept, bărbaţi; -80 kg braţul drept, bărbaţi; -90 kg braţul drept, bărbaţi; +90 kg braţul drept, bărbaţi; open braţul stâng, bărbaţi; open braţul drept, fete. Concurenţii se pot înscrie la locul de desfăşurare, înainte de eveniment, între orele 14.00 şi 16.00. Taxa de concurs e de 30 de lei (un braţ) şi 50 de lei (ambele braţe). Arbitri sunt Tiberiu Mihalcea şi Deniz Ibram. Premii: locul 1 - 300 de lei şi suplimente nutritive, locul 2 - 200 de lei şi suplimente nutritive, locul 3 - 100 de lei şi suplimente nutritive.
 
Concursul de skandenberg se va desfăşura la o zi după ce, în aceeaşi Piaţetă Perla din Mamaia, pe 4 august, va avea loc, de la ora 17.00, Strongman Mamaia 2018, competiţia care va desemna cel mai puternic om din România.
 
Citeşte şi:
 
„Tanchistul“ Gabriel Ban. Recordmen mondial. Ar fi împlinit 33 de ani „Suflet curat. Păcat! Prea tânăr. Dumnezeu să-l aibă în pază!“ (galerie foto)
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii