Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul şi Progresul 1944 Spartac, tot la egalitate Petre Grigoraş - „Lupta pentru promovare se complică, dar se joacă până la final“

ro

30 Apr, 2018 00:00 5210 Marime text
Egalitatea la puncte între primele două clasate în seria secundă a Ligii a 3-a de fotbal, SSC Farul Constanţa şi Progresul 1944 Spartac, se menţine şi după meciurile din etapa a 22-a a campionatului, de sâmbătă, în care echipa din Bucureşti a câştigat la Cernavodă, în meciul considerat cel mai greu pentru vicelideră în acest final de campionat.
 
Cu fiecare etapă care se scurge, iar SSC Farul şi Progresul 1944 Spartac rămân la egalitate, balanţa promovării în Liga a 2-a se înclină tot mai mult spre formaţia din capitală, care deţine avantajul rezultatelor directe (7-0 pe teren propriu, 1-1 la Constanţa) şi va promova dacă şi la finalul campionatului cele două contracandidate vor avea acelaşi număr de puncte. Sâmbătă, SSC Farul a învins în propriul fief Metalul Buzău cu 3-0 şi a aşteptat o veste bună de la Cernavodă, însă aceasta nu a venit, oaspeţii impunându-se cu 2-1. În ciuda victoriei detaşate, fani ai SSC Farul nu au fost satisfăcuţi de jocul echipei constănţene din disputa cu Metalul, oaspeţii creându-şi mai multe ocazii periculoase. Au avut inclusiv o bară, la 0-1! Din acest punct de vedere, suporterii au remarcat, cu nemulţumire, că sâmbătă cel mai bun jucător al SSC Farul a fost portarul Gurău!
 

Nouă goluri la Borcea!

 
În restul meciurilor din etapa a 22-a s-au înregistrat rezultatele: CSM Rm. Sărat - Delta Dobrogea Tulcea 3-2, FC Voluntari II - CSM Olteniţa 2-2, Victoria Traian - Înainte Modelu 0-2, Agricola Borcea - FCSB II 4-5 şi Unirea Slobozia - Sportul Chiscani 3-0. Clasamentul se prezintă astfel: 1. SSC Farul - 55p (76-20), 2. Progresul 1944 Spartac - 55p (67-22), 3. Axiopolis - 48p, 4. Unirea Slobozia - 47p, 5. Metalul Buzău - 43p, 6. FCSB II - 40p, 7. FC Voluntari II - 35p, 8. Înainte Modelu - 34p, 9. CSM Rm. Sărat - 27p, 10. Sportul Chiscani - 15p, 11. CSM Olteniţa - 14p, 12. Agricola Borcea - 14p, 13. Delta Dobrogea Tulcea - 10p, 14. Victoria Traian - 3p.
 

„O victorie absolut meritată“

 
„Sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor noştri din meciul cu Metalul Buzău, pentru că am întâlnit un adversar care, până la confruntarea cu noi, primise cele mai puţine goluri în serie (n.r. - 18), o echipă harnică şi incomodă. Până la urmă, chiar cu micile disfuncţionalităţi din cadrul jocului, e o victorie absolut meritată. A fost un joc destul de frumos. Îmi felicit băieţii că au reuşit să câştige şi această partidă“, a declarat, la finele meciului de pe stadionul „Farul“, Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 

Următorul meci, cu Înainte Modelu

 
Formaţia de pe litoral se menţine pe primul loc în clasament, graţie golaverajului superior, +56 faţă de +45, cât are Progresul 1944 Spartac, însă la final acest criteriu nu va conta. În cele patru etape care mai sunt de jucat, cele două pretendente la promovare vor evolua astfel: SSC Farul - cu Înainte Modelu - în deplasare, cu FCSB II - acasă, cu CSM Olteniţa - în deplasare şi cu Sportul Chiscani - acasă; Progresul 1944 Spartac - cu Delta Dobrogea Tulcea - în deplasare, cu Metalul Buzău - acasă, cu Înainte Modelu - în deplasare şi cu FCSB II - acasă. „Vom vedea ce se va întâmpla în următoarele patru etape. Datoria noastră e să le câştigăm pe toate, aşteptând să vedem ce rezultate vor fi în partidele Progresului 1944 Spartac. E normal că se complică lupta pentru promovare, cu fiecare meci care trece şi rămânem la egalitate de puncte cu ei, care au acel avantaj al meciurilor directe“, a mai spus Petre Grigoraş.
 

Nu se aşteptau să piardă puncte la Olteniţa şi la Rm. Sărat

 
Principalul SSC Farul crede că echipa de pe litoral ar merita să promoveze în eşalonul secund la finele acestui campionat. „Am obţinut 55 de puncte până acum, avem un golaveraj foarte bun, dar a fost acea dublă, puţin nereuşită pentru noi (n.r. cu Progresul 1944 Spartac), cu acel meci de coşmar din tur, iar în retur nu am reuşit, din păcate, să ne impunem pe teren propriu. Acesta e sportul. Ne dorim promovarea, se joacă până la final. Cred că nici ei nu se aşteptau să piardă două puncte la Olteniţa, aşa cum nici noi nu ne-am aşteptat să pierdem două la Rm. Sărat. Mai sunt patru etape, care nu trebuie neglijate, ci tratate foarte serios şi să sperăm până la final că vom ajunge în Liga a 2-a (unde cred eu că am merita)“, a arătat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment SSC Farul, victorie cu Metalul Buzău. Progresul 1944 Spartac a câştigat însă și ea la Cernavodă (galerie foto)​

Trei goluri, două cartonașe roșii și penalty ratat în Axiopolis Cernavodă - Progresul 1944 Spartac
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii