Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 19 07 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mica expoziție de machete de nave, pata de culoare de la dezbaterea „Marinari scriitori și scriitori marinari“ (GALERIE FOTO)

ro

19 Jul, 2025 16:42 375 Marime text
  • Moderată de dr. Corina-Mihaela Apostoleanu și de dr. Amelia Stănescu, dezbaterea a fost susținută la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța de scriitorii Alfred Neagu și Constantin Costache.


Dezbaterea pe tema „Marinari scriitori și scriitori marinari“ a reunit, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța, scriitori - marinari, navomodeliști, pasionați de literatură, de mare și de ambarcațiuni în general, evenimentul fiind moderat de dr. Corina-Mihaela Apostoleanu, șef-serviciu Biblioteca Județeană Constanța și de dr. Amelia Stănescu, managerul instituției.


Printre invitații la eveniment s-au numărat și reprezentanți ai Clubului Sportiv Farul Constanța, secția de navomodelism, Corneliu Costiniuc, Cezar Cojocaru, Ovidiu Simionescu, Gabriel Eremia și Tiberiu Nicolae Tudor (care e și antrenor). Aceștia au oferit o miniexpoziție de machete de nave premiate cu medalii strălucitoare la Campionatele Naționale, Europene și Mondiale la care au participat.

„Am avut onoarea de a participa în calitate de invitat special al doamnei Amelia Stănescu la dezbaterea «Marinari scriitori și scriitori marinari» susținută la Biblioteca Județeană Constanța de scriitorii Alfred Neagu și Constantin Costache.


Un eveniment deosebit, legat de dragostea pentru mare și navigație, în care am incercat să aducem o pată de culoare printr-o mică expoziție de machete de nave, realizate de modeliști din cadrul secției de navomodelism de la Clubul Sportiv Farul Constanța: Costiniuc Corneliu, Cojocaru Cezar, Ovidiu Simionescu, Gabriel Eremia și subsemnatul.


În prezența celor două gazde, Corina-Mihaela Apostoleanu și Amelia Stănescu, care au moderat evenimentul, discursurile celor doi distinși scriitori au animat publicul participant prin poveștile despre mare, navigație, construcții de nave și modelism.



Domnul Alfred Neagu ne-a impresionat prin modestia cu care ne-a relatat povești despre yachtul construit timp de 30 de ani în regie proprie, despre experiențele de viață alături de scriitorul Radu Tudoran sau pasionatul de modelism Cristian Crăciunoiu, oameni cu care a colaborat îndeaproape, fără să mai amintesc de privilegiul de a-i datora ediția in limba română a celebrelor romane ale lui James Clavell.


În aceeași măsură, și dl. Constantin Costache, fost comandant de navă și fost navomodelist în tinerețe, ne-a încântat cu poveștile despre modelism, navigație și mare. Intervențiile noastre, ale navomodeliștilor prezenți la eveniment, prin poveștile despre modelele expuse, au creat un deosebit interes auditoriului.


La finalul evenimentului, dl. Leonte Năstase i-a surprins pe invitați și moderatoare cu câte un «portret» realizat ad-hoc“, este mesajul lui Tiberiu Nicolae Tudor.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto galerie: Facebook (Biblioteca Județeană Constanța)


Citește și:

CS Farul Constanța, peste 50 de medalii la Campionatul Național de Navomodele Clasa C, ediția 2025 (GALERIE FOTO + VIDEO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii