Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poveştile Victoriei Oltina Spectatori în şube, portarul agăţat în plasă. Echipa din Adamclisi n-a mai ieşit de la cabine după pauză

ro

04 Apr, 2019 00:00 5492 Marime text
În anul 1977, echipa de fotbal Victoria Oltina a promovat în Liga a 4-a a judeţului Constanţa, iar unul dintre jucătorii de atunci, Niculae Vasile, acum în vârstă de 63 de ani, oferă câteva amănunte despre acea perioadă frumoasă.
 
Fostul fotbalist a postat pe Facebook o fotografie cu echipa „care a contribuit la promovare, după trei ani cu meciuri foarte tari“. Potrivit lui Niculae Vasile, Victoria Oltina a fost formată în anul 1974 de prof. Nicolae Rencu, care a înscris-o în Liga a 6-a. După trei ani, s-a reuşit promovarea în al patrulea eşalon al fotbalului constănţean. „Îmi aduc aminte de meciul cu echipa din Adamclisi, care se afla pe locul întâi, iar noi pe locul doi. S-a jucat la Oltina, pe un timp urât, cu lapoviţă, frig, teren îmbibat cu apă. Pe margine, spectatorii erau îmbrăcaţi cu şube. La pauză, era 3-1 pentru noi, iar ei nu au mai ieşit de la cabine pentru repriza a doua, din cauza frigului, pierzând meciul. Am trecut noi pe locul întâi în locul lor şi nu am mai cedat această poziţie până la sfârşitul campionatului“, povesteşte Niculae Vasile.
 

Portarul agăţat în plasă

 
Acesta nominalizează persoanele care apar în fotografia postată pe reţeaua de socializare: „Rândul de sus, de la stânga la dreapta - Malciu Gheorghe, Panait Ghiorghe (Dumnezeu să-l odihnească!), dl. prof. Neacşu, Tică Socoteală, Vasile Niculae, Hagineagu Vasile, Trandafir Tudor (Dodu); rândul de jos, de la stânga la dreapta - Chirea Dumitru, Ciuciuleacă Petre, Chiriţă, dl. prof. Rencu (Dumnezeu să-l odihnească!), Nelu Păvălache - portar“. Pe lângă aceştia, Niculae Vasile îşi aduce aminte şi de alţi fotbalişti care făceau parte din echipă în acei ani. „Au jucat şi alţii şi vă rog frumos să mă iertaţi dacă am omis pe cineva. Îmi aduc aminte că mai erau Niculai Banu, Marinel Mocanu, un fundaş stânga, Luci Ţăranu, Vali Ciobanu - portar (la un meci la Peştera, a respins o minge prin plonjon şi a rămas agăţat în plasa porţii, cu picioarele în sus şi cu capul în jos) etc.“, arată fostul fotbalist al Victoriei Oltina.
 

Niciun cartonaş roşu!

 
Niculae Vasile a remarcat că la echipă era o atmosferă deosebită şi un spirit de disciplină. „Atât prezenţa celor doi profesori în echipă, cât şi pregătirea profesională a celorlalţi coechipieri au determinat ca în sânul echipei să fie o atmosferă plăcută, de respect, între noi, dar şi faţă de adversari sau arbitri. În toată această perioadă, niciun jucător al echipei nu a fost sancţionat cu cartonaş roşu. Stadion, lângă pescărie, în partea stângă“, a arătat Niculae Vasile. „Frumoasă echipă, super băieţi“, a comentat cineva. „Amintiri frumoase“, a spus altcineva. Şi despre cei doi profesori cuvintele sunt frumoase: „Nicolae Rencu a fost şi profesorul meu de sport şi al copilului meu, un om deosebit. Şi pe dl. Neacşu l-am avut profesor. Eu am terminat generala în 1974“, a fost un mesaj. „Eu l-am avut profesor doar pe dl. Neacşu, dar am avut un respect deosebit pentru amândoi“, a precizat Niculae Vasile, care a încheiat cursurile şcolii generale în anul 1970.
 

În prezent, Sport Prim Oltina e în Liga a 5-a

 
În prezent, echipa de fotbal a comunei Oltina, Sport Prim, joacă în Liga a 5-a, ocupând locul cinci în clasament, cu 37 de puncte. În cele 20 de partide disputate, formaţia a înregistrat 12 victorii, un egal şi şapte înfrângeri, golaverajul fiind 69-46.
 
Sursa foto: Facebook (Niculae Vasile)
 
Citeşte şi:
 
Joacă şi Gică Butoiu Sport Prim Oltina are patru victorii la rând. A predat lanterna roşie. Ce a adus revirimentul echipei
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii