Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Nistor - „CSM Bucureşti nu e de neînvins“ HC Dobrogea Sud, în luptă pentru a termina anul pe primul loc în Liga Naţională

ro

01 Dec, 2018 00:00 1233 Marime text
Seria de rezultate deosebite ale echipei masculine de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa continuă. După ce s-au calificat în grupele Cupei EHF, handbaliştii de pe litoral au învins şi echipa care se afla pe primul loc în Liga Naţională şi care nu pierduse nicio partidă până atunci, CSM Bucureşti!
 
Confruntarea s-a jucat la Constanţa şi i-a revenit detaşat HC Dobrogea Sud, scor 30-23 (19-16). Graţie acestui rezultat, formaţia gazdă a urcat de pe locul doi pe unu în clasament, la două lungimi de echipa din capitală, dar CSM Bucureşti are un meci în minus. „Eram conştienţi de importanţa acestei partide. Victoria ne-a adus în fruntea clasamentului, însă CSM Bucureşti are un meci mai puţin, cu Dinamo. Vom vedea ce se va întâmpla în această partidă. Ne bucurăm că am câştigat şi că ne păstrăm şansele de a termina anul pe primul loc, aşa cum am dori. Meciul a fost foarte greu. CSM nu e de neînvins, dar totul a depins de noi. Ne-am descurcat foarte bine în apărare, în atac şi în poartă. Am respectat indicaţiile antrenorilor şi ne-a mers foarte bine. Publicul ne-a ajutat extrem de mult. Chiar dacă a fost joi, spectatorii au venit în număr mare, au fost gălăgioşi şi ne-au împins de la spate“, a declarat extrema dreapta Ionuţ Nistor, cel care a marcat cele mai multe goluri, şapte, dintre jucătorii de la HC Dobrogea Sud în meciul cu CSM.
 

Două meciuri de campionat şi unul de Cupă

 
HC Dobrogea Sud este neînvinsă din luna septembrie a acestui an, iar partida cu CSM Bucureşti a fost ultima jucată pe teren propriu în 2018. În continuare, în acest an, handbaliştii de pe litoral vor mai întâlni Potaissa Turda (miercuri, 5 decembrie, de la ora 17.00, în deplasare, în direct la TVR1) şi Dinamo (joi, 13 decembrie, de la ora 17.30, tot în deplasare şi în direct la TVR1, în primul meci din retur). Între aceste două confruntări a fost intercalată disputa cu Steaua, din optimile Cupei României, de pe 9 decembrie, de la Chiajna.

„A fost ziua noastră“

„A fost un meci perfect făcut de noi, și în atac și în apărare (n.r. cel cu CSM Bucureşti). Ne-am luat la revedere de la publicul nostru pe anul 2018 cu o victorie și am făcut spectacol pentru oamenii care vin meci de meci să ne vadă. A fost ziua noastră. Am câștigat un meci foarte important, dar ne așteaptă alte meciuri foarte grele, la Turda, cu Steaua în cupă și cu Dinamo. Avem un final de an pe cinste”, spune veteranul George Buricea, citat de site-ul oficial al clubului. „Ne bucurăm că handbalul constănțean reprezintă iarăși cu cinste România. După desființarea HCM-ului am reușit să formăm o nouă echipă. O echipă cu care suntem iar pe primul loc în campionat și obținem victorii în Europa. Ne-am calificat în grupele Cupei EHF și vrem să mergem mai departe!”, a mai spus Buricea, potrivit aceleiaşi surse.

„În Cupa EHF, ne jucăm şansa“

Formaţia de pe litoral a fost repartizată în grupa C a Cupei EHF, alături de FC Porto Sofarma (Portugalia), TTH Holstebro (Danemarca) şi Liberbank Cuenca (Spania). „Sunt echipe bune, cu renume, şi cu jucători valoroşi, de naţională, dar ne jucăm şansa. Va fi foarte greu, cu siguranţă, dar noi ne dorim să trecem de prima fază a grupelor. Cel mai greu adversar mi se pare Porto, o echipă compactă, dar căreia sper să-i facem faţă“, a arătat portarul Ionuţ Iancu, autor, şi el, al unei prestaţii excelente în partida cu CSM Bucureşti.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud

Citeşte şi:

HC Dobrogea Sud i-a administrat echipei CSM București prima înfrângere stagională și a detronat-o din poziția de lider

Cine sunt adversarii HC Dobrogea Sud Constanţa din grupa C a Cupei EHF

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii