Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Handbal George Buricea - „Echipa aceasta și-a făcut datoria în Europa cu vârf și îndesat“ (GALERIE FOTO)

ro

01 Mar, 2024 17:00 1100 Marime text
  • Evoluțiile și rezultatele de top ale CSM Constanța din acest sezon al European League au cules aplauze și aprecieri pe scară largă. 
 
Echipa masculină de handbal CSM Constanța a avut un parcurs de succes în a doua competiție continentală intercluburi ca importanță, EHF European League, întrecând așteptările tuturor.
 
Formația antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu s-a calificat în Main Round, după ce a ocupat locul întâi în prima fază (grupa H)! CSM Constanța nu merge mai departe din Main Round (a doua înfrângere cu Dinamo, de pe litoral, tăindu-i șansele), însă evoluțiile și rezultatele de top din acest sezon al European League au cules aplauze și aprecieri pe scară largă. 
 
„Ne-am depășit cu mult condiția“
 
„Un meci greu, cu foarte multe ratări, la fel ca la meciul de la București. Au fost îndeajuns de multe ratări din poziție de unu la unu cu portarul pentru diferența de opt goluri la final. Dinamo s-a distanțat foarte repede și i-a fost ușor apoi. Noi am alergat tot timpul să recuperăm, iar când am avut situații mari le-am ratat, portarul Cupara a avut intervenții foarte bune. N-a fost vorba de determinare, am intrat destul de montați, diferența s-a făcut la ratări. Au fost mai pragmatici, noi am ratat, iar ei s-au desprins. Echipa aceasta și-a făcut datoria în Europa cu vârf și îndesat  Am ajuns în Main Group, iar înainte de meciul de la București noi aveam două puncte, iar ei niciunul. La Constanța eram la egalitate, iar ei ne-au depășit la puncte. Ce să zic mai mult de atât decât felicitări pentru acești băieți care au muncit și au avut un parcurs continental extraordinar. Cred că ne-am depășit cu mult condiția. Nu avem nici banii, nici lotul lui Dinamo. Mergem la Fuchse să jucăm, să ne bucurăm de un handbal european, iar până atunci avem un meci foarte greu acasă cu Baia Mare, pe care trebuie să-l câștigăm“, a declarat George Buricea, după a doua partidă cu Dinamo, pierdută la Constanța cu 25-33.
 
„În sezonul viitor vrem să avem un parcurs și mai lung“
 
Extrema dreapta Ionuț Nistor a menționat, în lumina performanțelor europene din acest sezon, CSM Constanța va lupta în stagiunea următoare să aibă un parcurs și mai lung.
 
„Chiar ne doream să câștigăm, după care să producem surpriza la Fuchse și să mergem mai departe. Atât s-a putut însă. Trebuie să fim bărbați și să realizăm că acesta e nivelul, deocamdată, și că trebuie să mai câștigăm experiență pentru meciurile cu Dinamo. A fost foarte greu să alergăm după ei pe toată durata partidei. E clar că golurile marcate de Dinamo la începutul meciului și-au făcut perfect rostul pentru ei. Cred că am avut un parcurs frumos în Europa și e clar că în sezonul viitor vrem să avem un parcurs și mai lung. Sper ca experiența pe care am acumulat-o acum să-și spună cuvântul“, a punctat Ionuț Nistor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal) 
 
Citește și:
 
LIVE TEXT. Handbal
CSM Constanța, învinsă de Dinamo în EHF European League și pe litoral (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii