Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încheie anul fără datorii Farul s-a menţinut şi în 2013 în elita sportului românesc (galerie foto)

ro

20 Dec, 2013 00:00 2036 Marime text
Oficialii Clubului Sportiv Farul Constanţa au prezentat ieri, într-o şedinţă desfăşurată la restaurantul „Sport”, activitatea şi rezultatele pe 2013. Directorul Ilie Floroiu a apreciat că anul a fost unul foarte bun, atât sportiv, cât şi din punct de vedere financiar şi organizatoric.

La Campionatele Naţionale, sportivii CS Farul au obţinut 321 de medalii (91 de aur, 113 de argint, 117 de bronz), iar la cele internaţionale oficiale - 58 (una la Campionatele Mondiale, două la Cupa Mondială, trei la Jocurile Mondiale Universitare, cinci la Jocurile Mondiale, 27 la Campionatele Europene, şapte la Jocurile Francofoniei şi 13 la Campionatele Balcanice). Bilanţul este comparativ cu cel de anul trecut. Ultimele medalii interne cucerite au fost cele cinci de la Campionatul Naţional de tenis de masă pentru tineret, iar recolta finală poate fi îmbogăţită, întrucât, în aceste zile, la Iaşi este în desfăşurare o altă întrecere, Campionatul Naţional de canotaj pe ergometru rezervat juniorilor. „2013 a fost un an dificil, dar cu rezultate foarte bune pentru CS Farul.

Comparativ cu 2012, suntem acolo, cu mici diferenţe. Spre exemplu, pe plan internaţional am obţinut o medalie în plus faţă de acum. Am avut rezultate favorabile în ciuda faptului că mai mulţi sportivi s-au retras din activitatea competiţională. La Naţionale, toate cele 14 sporturi de la cele 13 secţii au obţinut medalii. Iar pe plan extern am urcat pe podium ori ne-am clasat în primii şase la mai toate întrecerile. Din punct de vedere financiar, încheiem anul 2013 fără datorii, ceea ce înseamnă foarte mult. De altfel, de când sunt eu la club mereu a fost aşa. Bugetul din 2013 ne-a asigurat o desfăşurare favorabilă a activităţii. Avem o bază materială bună, iar la unele obiective am efectuat şi reparaţii, şi îmbunătăţiri. În plus, în această perioadă, sportivii de la cea mai mare parte a secţiilor sunt în stagii de pregătire. În 2014, clubul Farul trebuie să rămână clubul Farul, unul dintre pilonii de bază ai sportului românesc, şi să strălucească în continuare”, a declarat Ilie Floroiu. „CS Farul dă dovadă de consecvenţă în obţinerea medaliilor, indiferent de greutăţile cu care se confruntă societatea românească. Este de remarcat şi faptul că, de la Revoluţie încoace, nu s-a desfiinţat nicio secţie, lucru care nu s-a întâmplat de pildă la cluburi precum Steaua şi Dinamo”, a spus fostul campion olimpic la lupte Ion Draica, rămas aproape de clubul constănţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii