Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urmă cu un an, au fost incidente în tribune HC Dobrogea Sud, meci decisiv, astăzi, cu Dinamo, la Constanţa

ro

19 Apr, 2018 00:00 2030 Marime text
Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte diseară, de la ora 19.00, meciul masculin de handbal HC Dobrogea Sud - Dinamo Bucureşti, contând pentru prima fază a turneului play-off din Liga Naţională.
 
Este a doua întâlnire din această etapă dintre cele două echipe, prima partidă revenindu-i, în capitală, lui Dinamo, detaşat, scor 36-27 (16-12). Astfel că formaţia de pe litoral are neapărat nevoie de victorie, pentru a duce întâlnirea în decisiv. În caz că scorul va deveni 1-1, meciul decisiv va avea loc în Bucureşti, pe 29 aprilie. Confruntarea din play-off HC Dobrogea Sud - Dinamo se dispută după sistemul cel mai bun din trei partide, iar din pricina clasării inferioare în sezonul regulat (pe locul şase, cu 49 de puncte, faţă de trei, cu 56 de puncte - Dinamo), echipa constănţeană susţine un singur meci pe teren propriu.
 

Cine lipseşte de la HC Dobrogea Sud

 
„Este un meci deosebit de important pentru noi, cu miză. Decisiv. Sperăm să ne impunem“, a declarat Ionuţ Stănescu, preşedintele HC Dobrogea Sud. Biletul de intrare la meci costă 10 lei, iar gazdele au făcut apel către spectatori pentru a veni în număr mare la meci. „Haideţi să umplem sala! Prezenţa obligatorie! Nu rataţi show-ul!“, este mesajul HC Dobrogea Sud. De la echipa gazdă vor lipsi Dane Sijan (aflat în Serbia, pentru o problemă personală) şi Mladenovic (operat la umăr). În privinţa a doi jucători care s-au confruntat cu probleme medicale, Malinovic şi Cutura, se speră ca ei să devină apţi până la meci. Dalibor Cutura a suferit o contractură la gambă în primul meci cu Dinamo.
 

S-a folosit şi spray lacrimogen

 
În urmă cu un an, pe 26 aprilie 2017, cele două echipe se întâlneau tot la Constanţa, în semifinalele Ligii Naţionale, iar scorul era ca acum, 1-0 pentru Dinamo după primul meci. În confruntarea din Sala Sporturilor s-au produs însă incidente. În minutul 59, la scorul de 26-24 pentru HC Dobrogea Sud, s-au produs tulburări în sectorul galeriei dinamoviste, care a necesitat intervenţia forţelor de ordine. Pentru aplanarea conflictului, agenţii firmei de pază au folosit spray lacrimogen. Jucătorii au fost trimişi la vestiare până la calmarea situaţiei şi până ce a trecut efectul spray-urilor lacrimogene. În apropierea zonei în care s-a dat cu acea substanţă şi în care s-a creat busculadă, erau şi mai mulţi copii, care au fost îndepărtaţi de urgenţă de acolo. Inclusiv handbalişti de la HC Dobrogea Sud au ajutat la scoaterea copiilor din acel sector de tribună. Cei de la Dinamo au spus că organizatorii meciului ar fi trebuit să lase spaţii libere pe lângă galeria dinamovistă. De asemenea, oaspeţii au spus că suporterii dinamovişti ar fi fost incitaţi de unii constănţeni. Galeria lui Dinamo a fost evacuată, iar două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Meciul s-a reluat după o pauză de zece minute, revenindu-i HC Dobrogea Sud cu 27-25.
 

„Suntem pregătiţi“

 
De la Bucureşti s-a anunţat că la partida de diseară va veni şi un grup de suporteri dinamovişti, iar Ionuţ Stănescu speră să nu se mai repete incidentele de anul trecut. „150 este numărul maxim de locuri pe care îl putem pune la dispoziţie pentru suporterii adverşi. Trebuie să ne încadrăm în 10% din capacitatea sălii. Noi ne-am pregătit din punct de vedere organizatoric sub toate aspectele. Să sperăm însă că nu vor mai fi incidente. Fanii bucureşteni vor sta în «potcoava» de sub tabelă, acel sector e rezervat pentru ei“, a declarat Ionuţ Stănescu.
 

Meci cu risc ridicat

 
„Meciul este considerat unul cu risc ridicat, din cauza faptului că suporterii dinamoviști vor fi în număr mare la Constanța. HCD a luat măsuri pentru a pune la dispoziția clubului Dinamo 10% din capacitatea sălii (1.500 locuri), dar se așteaptă la mai mulți fani alb-roșii în tribune, se arată pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud.
 

În grup organizat și cu mașini personale

 
„Vor fi minimum 150 de suporteri. Pe lângă cei care vor face deplasarea în grup organizat, mai vin și cu mașini personale. Suntem pregătiți. Jandarmii și stewarzii de la Zipp Escort vor asigura securitatea spectatorilor. Nu putem garanta că nu va fi scandal între suporterii lor și forțele de ordine, dar cu siguranță fanii constănțeni nu vor avea de suferit. Nu se vor mai folosi gaze lacrimogene“, a precizat președintele Ionuț Stănescu, potrivit sursei citate.
 

Galeria gazdelor, mutată

 
Pentru mai multă siguranță, clubul constănțean a rezervat 300 de locuri la peluza de sub tabela de marcaj. Intrarea suporterilor lui Dinamo se va face prin spatele sălii până în zona respectivă. Cordoanele de jandarmi vor izola aria, astfel încât galeria oaspeților să nu poate veni în contact cu spectatorii locali. Mai mult, galeria HCD va fi mutată de la locul obișnuit, pe diagonală, deasupra mesei presei.
 

„Dinamo este favorită, dar nu cedăm”

 
„Constănțenii care doresc să vină la meci nu au de ce să se teamă. Asta le pot garanta. Jucăm acasă și avem nevoie de sprijinul lor. Este un meci de totul sau nimic pentru HCD. Am câștigat două trofee și ne-am asigurat calificarea într-o cupă europeană. Chiar dacă ne-am îndeplinit obiectivele, vrem să luptăm în continuare pentru titlu. Dinamo este favorită, dar nu cedăm”, a mai spus Ionuț Stănescu, pentru site-ul oficial al clubului.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
UPDATE 5 Incidente la meciul HC Dobrogea Sud - Dinamo. Galeria oaspeţilor, evacuată. S-a dat cu spray lacrimogen! Partida, întreruptă (video)

Haos şi spaimă la meciul HC Dobrogea Sud - Dinamo Ionuţ Stănescu - „Aşa ceva nu trebuie să se întâmple într-o sală de sport“ (video)​


CS Dinamo Bucureşti condamnă incidentele din meciul cu HC Dobrogea Sud
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii