Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM si-a prezentat noutatile pentru noul sezon

ro

12 Jul, 2010 01:58 2085 Marime text
hcm.jpgPrintre noile achiziţii din această vară se numără şi Marius Stavrositu, jucător care revine la Constanţa, după trei ani petrecuţi la rivala Steaua Bucureşti

Lotul campioanei României la handbal masculin, Handbal Club Municipal Constanţa, s-a reunit sâmbătă, după o lună de pauză, pe terasa unui hotel din Mamaia. Cu această ocazie, formaţia constănţeană şi-a prezentat şi noile achiziţii pentru viitorul sezon competiţional.

La reunire au fost prezenţi doar 13 jucători, printre ei numărându-se şi trei jucători noi sosiţi în această iarnă la HCM: Ionuţ Stănescu, Mihnea Stere, George Şelaru - portari, Nikolaos Riganas (transferat în această vară de la PAOK Salonic), Răzvan Enescu - ambii inter dreapta, Laurenţiu Toma - extremă dreapta, Silviu Băiceanu, Marius Mocanu - ambii pe postul de pivot, Marius Stavrositu (revenit la Constanţa, după trei ani petrecuţi la rivala Steaua Bucureşti), Alexandru Dimache - ambii centru, Florin Nicolae - inter stânga, George Buricea, Chike Osita Onyejekwe (venit în vară de la Ştiinţa Municipal Bacău) - ambii extremă stânga. O surpriză a fost prezenţa lui Jovica Cvetkovic, tehnicianul care se află în negocieri avansate cu formaţia constănţeană. În cazul în care cele două părţi se vor înţelege, sârbul va semna un contract valabil pe o perioadă de doi ani cu HCM, timp în care va ocupa funcţia de antrenor principal, înlocuindu-l pe regretatul Zoran Kurtes. Cvetkovic a mai pregătit reprezentativa Serbiei la Campionatul Mondial din 2009, încheind întrecerea pe locul 8. Ca jucător a evoluat la Steaua Roşie Belgrad, Metaloplastika Sabac, Minden (Germania), Bidasoa Irun şi Cantabria Santander (Spania), dar şi la naţionala Iugoslaviei, cu care a ocupat locul 6 la Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980. De asemenea, oficialii constănţeni au anunţat că în aceste zile urmează să se alăture lotului campioanei şi jucătorul sârb Vladica Stojanovic, transferat de la echipa germană, MT Melsungen. Au mai lipsit de la reunire cei cinci internaţionali români, Alexandru Cepreghi, Marius Sadoveac, Mihai Popescu, Alexandru Sabou şi Daniel Mureşan, aceştia primind câteva zile libere, după ce au participat la meciurile naţionalei României din preliminariile Campionatul Mondial din 2011. În altă ordine de idei, obiectivele echipei constănţene pentru sezonul 2010-2011 sunt câştigarea titlului şi a Cupei României, dar şi egalarea performanţei reuşite în sezonul precedent, când HCM s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Lotul HCM-ului se va pregăti în aceste zile la Constanţa, urmând ca, pe 19 iulie să plece în primul cantonament al verii, în Serbia, la Zlatibor. Apoi, Toma şi compania vor pleca spre Germania unde va participa la Sparkassen Cup, alături de alte formaţii importante din Europa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii