Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Goluri şi ocazii cu duiumul Săgeata a făcut spectacol cu FC Farul (galerie foto)

ro

15 Feb, 2014 00:00 2594 Marime text
Prim-divizionara Săgeata Năvodari a câştigat cu 4-0 meciul amical de ieri, de pe teren propriu, cu Farul. Mai mult ca sigur, a fost ultimul amical al năvodărenilor înaintea debutului în Liga 1. De cealaltă parte, constănţenii mai au două partide de verificare până la startul campionatului.
 
 Într-un peisaj în care ceaţa când a coborât, când s-a ridicat de pe stadionul „Flacăra”, Săgeata a fost mai bună decât Farul la toate capitolele, impunându-se extrem de clar. Valoarea superioară a jucătorilor, diferenţa de pregătire şi omogenitatea lotului au făcut diferenţa. În plus, „marinarilor” le-a lipsit prospeţimea fizică (după ce au jucat un meci amical şi miercuri şi sunt la final de perioadă de acumulări fizice), dar au acuzat şi mai multe absenţe, lipsind, de pildă, din pricina accidentărilor, ambii stoperi titulari, Bumbac şi Buzea, ceea ce l-a obligat pe Ştefan Petcu să improvizeze în defensivă cu mijlocaşul Florea. În aceste condiţii, Săgeata a fost tot meciul la cârma jocului, a combinat bine, creând faze spectaculoase, a înscris de patru ori şi a ratat multe alte ocazii, scorul fiind limitat de portarul Puia, cel mai bun jucător al Farului ieri. Constănţenii au avut o evoluţie palidă în atac, doar două situaţii mai de Doamne ajută, una în minutul 33, cealaltă cu patru minute înainte de final.
 
Un autogol şi jumătate

 
Echipele de start au fost: Săgeata (antrenor, Cătălin Anghel): Băican - Peteleu, Fl. Popa (cpt.), Borja, D. Lopez - Dulee, Muzac - Achim, Vezan, Tigoianu - Guerra; FC Farul (antrenor, Ştefan Petcu): Puia - Băjan, Ghinea, I. Florea II, Mansur - Scărlătescu, D. Stan, V. Apostol, Lădaru - Ivanovici (cpt.), Cr. Cristea. După ocazia pe care a avut-o în minutul 9 (intervenţie Puia), Guerra a trecut la serviciu în minutul 18. Vârful spaniol a combinat rapid cu Tigoianu, care a înscris cu o execuţie fulgerătoare din apropiere. În minutul 26, Săgeata a urcat scorul la 2-0. Achim l-a pierdut pe drum pe Mansur, Ionuţ Florea a intervenit stângaci în careu, iar pasa lui Achim a fost fructificată simplu de Guerra. Farul s-a arătat mai periculoasă în minutul 33, când Lădaru a tras de la distanţă din lovitură liberă, dar nu a obţinut decât corner. La pauză, în ambele echipe a intervenit câte o schimbare la mijlocul terenului, post pe post, Silviu Pană în locul lui Dulee la Săgeata, Tothăzan în locul lui Daniel Stan la Farul. Fane Petcu a schimbat apoi întreaga echipă (cu excepţia portarului şi a lui Tothăzan) în minutul 64, astfel că „marinarii” au jucat până la final în alcătuirea: Puia - Tudor, E. Năstase, Romaşcanu, Niţescu - Bolat, Tothăzan, M. Dan, Coteanu - Butoi, Muscă. De cealaltă parte, Săgeata nu a schimbat în bloc, ci pe parcursul mai multor minute, astfel: Băican (78 Gordin) - Peteleu (78 Filip), Fl. Popa, Borja (78 Mera), D. Lopez (78 V. Lupu) - Dulee (46 S. Pană; 87 Vieru), Muzac (78 Bărbulescu) - Achim (72 V. Dinu), Vezan (78 Chiacu), Tigoianu (62 Deletic) - Guerra (72 S. Chiţu). Căpitanul Florin Popa a fost singurul dintre năvodăreni care a jucat tot meciul. Nici după pauză sarabanda de ocazii de la poarta lui Puia nu s-a oprit. Două dintre oportunităţi s-au transformat în goluri, înscriind Deletic (min. 76), cu un şut spectaculos din careu, şi Eddy Năstase (min. 87), care a deviat în propria poartă mingea trimisă de Valeriu Lupu. De la Săgeata au mai ratat Guerra (51, 70), Peteleu (62), V. Lupu (79), iar Băjan a fost şi el aproape de autogol, în minutul 61. Farul a avut o singură situaţie periculoasă, prin Marian Dan, care nu l-a putut învinge însă pe Băican din careu. Meciul a fost arbitrat de Cătălin Toader (Năvodari), asistat de Servin Gheldiagi şi Cristian Pascu, ambii din Constanţa.
 
„Am văzut unde suntem la ora actuală”
 
La final, antrenorul Farului, Ştefan Petcu, a declarat: „Nu rezultatul este important. A fost doar un meci de pregătire, într-adevăr mai tare, cu un adversar superior. Partida ne-a arătat unde suntem la ora actuală. Cu acest joc am încheiat o perioadă de încărcare fizică. Le-am dat 60 de minute celor cu care mă gândesc să formez echipa de bază. Am avut însă şi absenţe, iar lipsa din apărare a lui Bumbac (accidentat contra Dunării Călăraşi) s-a cunoscut clar. În plus, acţiunile noastre ofensive au fost sporadice. Săgeata ne-a dominat fără dubiu, noi avem vreo şapte jucători noi în echipă. E greu să fac deocamdată omogenizare, având în vedere şi condiţiile de pregătire care au fost în această iarnă la Constanţa, unde n-am putut lucra prea mult tehnic şi tactic. Fizic, băieţii stau foarte bine (după cum au arătat testele), dar s-a acumulat oboseală, fiind finalul pregătirii. De săptămâna viitoare, vom micşora volumul antrenamentelor şi sperăm ca, până la primul meci de campionat, să avem alţi indici. Cu siguranţă, jocul se va îmbunătăţi. În prima echipă, suntem cât de cât aşezaţi, dar nu-mi vine niciunul din restul lotului care să schimbe ceva în timpul jocului şi să dea acelaşi randament ca titularul. Nu am echilibru pe posturi. Dacă îmi cad unul-doi, nu am soluţii viabile de înlocuire. Ne confruntăm cu probleme şi la nivelul juniorilor, nu al primilor doi, ci al celorlalţi”, a arătat Petcu. La meciul de la Năvodari, a asistat şi patronul Farului, Giani Nedelcu, însoţit de fostul preşedinte, Marian Diaconescu. Săptămâna viitoare, „marinarii” vor mai disputa două amicale: cu ACS Berceni (miercuri) şi revanşa cu Dunărea Călăraşi (sâmbătă, în deplasare).
 
Amical tratat serios
 
„Era normal să tratăm foarte serios ultimul joc amical înaintea începerii campionatului. În plus, Farul este echipa fanion a judeţului şi un meci direct ne dă o motivaţie în plus. În primul rând, mă bucur că am reuşit să ne facem un antrenament bun. Aşteptăm încrezători campionatul. Am intrat pe ultima sută de metri. FC Botoşani a pierdut verificarea cu Rapid, dar nicio partidă nu seamănă cu alta, sunt sigur că se vor prezenta bine la meciul cu noi. Am avut un cantonament reuşit, jucătorii au răspuns foarte bine, însă vrem să arătăm asta şi în campionat. Va fi de prisos tot ce am făcut până acum, dacă nu începem bine. Avem încredere în lot, în conducere, în primarul Nicolae Matei şi în autorităţile locale, care ne sprijină şi sunt alături de noi”, a declarat şi principalul Săgeţii, Cătălin Anghel. Acesta s-a declarat mulţumit de randamentul noilor achiziţii, din rândul cărora ieri au ieşit din nou în evidenţă Guerra şi Deletic: „Dacă au fost opriţi, fiţi sigur că au arătat că au calitate şi pot să aducă un plus în joc. Am căutat să aducem jucători peste ce avem noi. Sper să ne ajute la capitolul mentalitate şi exprimare în teren”. Marţi, 18 februarie, este posibil ca Săgeata să mai joace un meci amical, dar deocamdată nu e nimic sigur. La disputa cu Farul a venit şi primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, care l-a însoţit apoi, alături de managerul general al Săgeţii, Aurelian Băbuţan, pe Viorel Duru, directorul departamentului de licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal, sosit ieri la Năvodari să inspecteze condiţiile pe care le oferă stadionul „Flacăra” pentru partidele de Liga 1. Arena urmează a intra într-un proces de modernizare în vederea găzduirii disputelor din primul eşalon, iar Duru a dat ultimele sfaturi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii