Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Iancu, gol de promovare, iar apoi de titlu! S-au împlinit opt ani de când FC Viitorul a acces în Liga 1 (video)

ro

04 Jun, 2020 00:00 4655 Marime text
  • În meciul care i-a adus promovarea, FC Viitorul a învins Săgeata Năvodari cu 2-0
  • Căpitanul FC Viitorul era Nicolae Dică, iar antrenor - Cătălin Anghel
  • FC Viitorul a acces în Liga 1 la numai trei ani de la înființarea clubului

S-au împlinit opt ani de când FC Viitorul a promovat în Liga 1, la finele sezonului 2011/2012, pe care l-a încheiat pe poziția secundă în seria întâi a Ligii 2-a, la egalitate de puncte însă, 61, cu formația de pe primul loc, CSMS Iași.

Meciul care i-a adus FC Viitorul mult-dorita promovare a fost cu Săgeata Năvodari, pe stadionul Orășenesc din Ovidiu, în etapa a 30-a, ultima, din acest campionat. Ca să-și atingă obiectivul, FC Viitorul, antrenată de Cătălin Anghel și avându-l căpitan pe Nicolae Dică, avea nevoie de victorie, pe care a obținut-o cu 2-0, grație golurilor a doi tineri de 18 ani pe atunci, Adrian Puțanu (39) și Gabriel Iancu (49). Cătălin Anghel a mizat în acea partidă pe: Mirel Bolboașă - Alexandru Iacob, Adrian Puțanu, Florin Bejan, Alexandru Lazăr, Claudiu Herea, Mihai Onicaș, Nicolae Dică (33 George Călințaru), Gabriel Iancu (52 Alin Cârstocea), Vlad Rusu (73 Marius Jianu), Aurelian Chițu. De cealaltă parte, Săgeata (antrenor, Aurel Șunda) a jucat cu: Florin Olteanu - Florin Bold (85 Claudiu Taifas), Decebal Gheară, Gheorghe Goșa, Alin Ilin, Alin Toșca, Valentin Apostol, Vasile Șicu (81 Ovidiu Vezan), Andrei Vaștag, Constantin Borza (75 Teo Șamata), Dorel Zaharia.
 

Cel mai bun atac și cea mai bună apărare

În cele 30 de partide disputate în acel campionat, FC Viitorul (club fondat cu numai trei ani înainte de promovarea în primul eșalon) a înregistrat 17 victorii, zece egaluri și trei eșecuri, golaveraj 55-18, având cea mai bună apărare și cel mai bun atac (alături de Delta Tulcea) din serie. Celelalte echipe din județul Constanța s-au clasat astfel: Săgeata - locul 4 (cu 49 de puncte), FC Farul - locul 8 (cu 44 de puncte), Callatis Mangalia - locul 9 (cu 43 de puncte). „Știm că de-acum încolo va începe greul pentru noi. În Divizia A e altceva. Dar cred că suntem pregătiți și ne vom întări și mai mult, ca să facem o figură frumoasă“, declara Gică Hagi, pe gazon, imediat după obținerea promovării.
 

13 jucători cu vârsta sub 22 de ani

În lotul cu care a promovat în Liga 1, FC Viitorul a avut 13 jucători cu vârsta sub 22 de ani. Golgeterul echipei din acel sezon a fost Vlad Rusu, cu nouă reușite, urmat de Chițu, cu opt goluri. Gabriel Iancu a consfințit în meciul cu Săgeata victoria care a dus-o pe Viitorul în premieră în primul eșalon, iar, peste cinci ani, același jucător avea să înscrie, în meciul FC Viitorul - CFR Cluj 1-0, golul care i-a adus echipei de pe litoral titlul de campioană a României, în ediția 2016/2017!



Sursa foto: FC Viitorul


Citește și:

A trecut un an de când FC Viitorul a cucerit Cupa României. Succes în prelungiri, în finala cu Astra Giurgiu! (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii