Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul vrea să răpună campioana CFR Cluj, duminică, la Ovidiu. Gazdele țintesc a doua victorie la rând

ro

03 Oct, 2020 00:00 3202 Marime text
  • Meciul FC Viitorul - CFR Cluj se joacă pe terenul central al Academiei Hagi.
  • Etapa trecută, echipa de pe litoral a obținut prima victorie stagională.
  • FC Viitorul are jucători selecționați atât la Naționala mare, cât și la tineret și pentru următoarele partide ale reprezentativelor.   
FC Viitorul susține duminică, 4 octombrie, de la ora 21.30, meciul din etapa a șasea a Ligii 1, întâlnind la Ovidiu campioana en-titre a României, CFR Cluj. Este a doua partidă la rând pe care formația de pe litoral o susține în campionat în propriul fief, după cea cu Astra Giurgiu, în care a înregistrat primul succes stagional.

În runda trecută, FC Viitorul a învins Astra cu 4-1, punând astfel punct perioadei de patru etape în care nu cunoscuse victoria. În același timp, a fost și primul succes pe banca formației constănțene a noului manager, spaniolul Ruben de la Barrera. ”Sunt fericit pentru echipă și pentru fiecare jucător, pentru că, dacă cineva merita ce am reușit contra Astrei, aceia sunt jucătorii mei. Prima noastră victorie putea veni mai repede, în etapele precedente, dar așa e fotbalul. Pentru noi e o victorie importantă, dar și un moment important”, a subliniat Ruben de la Barrera.  

”Mentalitatea Viitorului e să câștige fiecare meci

Încrezători după victoria cu Astra, jucătorii de la FC Viitorul speră să bifeze încă un succes, duminică, contra campioanei. Înaintea primului meci al etapei, de vineri, U Craiova - Poli Iași, echipa clujeană, neînvinsă în acest început de campionat, ocupa poziția secundă în ierarhie, cu 11 puncte, înregistrând în cinci runde trei victorii și două egaluri, golaveraj 5-1. De cealaltă parte, FC Viitorul se află pe locul 14, cu cinci puncte, după o victorie, două remize și două eșecuri, golaveraj 7-10.
”Calendarul nu ne-a ajutat foarte mult în startul stagiunii, întâlnind multe formații puternice, dar mentalitatea Viitorului e să câștige fiecare meci. Trebuie să lungim cât mai mult această perioadă bună de după succesul cu Astra Giurgiu”, a precizat Adrian Stoina, ultima achiziție a FC Viitorul.

Gabriel Iancu, din nou la Națională

Căpitanul FC Viitorul, Gabriel Iancu, a fost convocat de selecționerul Mirel Rădoi pentru acțiunile lotului reprezentativ din perioada 8 - 14 octombrie. După ce a participat la partidele cu Irlanda de Nord și Austria, din Liga Națiunilor, Gabriel Iancu va fi prezent și la meciurile cu Islanda (8 octombrie) - semifinala barajului de calificare la Euro 2021, Norvegia (11 octombrie, Oslo) și Austria (14 octombrie, Ploiești) - ambele, din Liga Națiunilor. Gabriel Iancu este golgeterul ediției trecute a Ligii 1, iar în acest campionat a marcat deja de trei ori. ”Cât mai multe realizări, Gabi, și la lotul național al României!”, a fost mesajul FC Viitorul.

Convocări și la tineret

Totodată, selecționerul reprezentativei de tineret a României, Adrian Mutu, a convocat șase jucători de la FC Viitorul pentru următoarele partide din preliminariile Campionatului European Under-21 din 2021. Astfel, Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu, Alexandru Mățan, Radu Boboc și George Ganea fac parte din lotul pentru partidele cu reprezentativele similare ale Ucrainei (9 octombrie, la Kiev) și Maltei (13 octombrie, la Giurgiu), în timp ce Carlo Casap a fost anunțat în lotul lărgit, urmând să înlocuiască un eventual jucător care nu ar mai poate participa la aceste acțiuni din diverse motive.

Din lotul convocat de Adrian Mutu mai fac parte alți trei foști jucători de la FC Viitorul Constanța, Tudor Băluță (Brighton), Denis Drăguș (Crotone) și Louis Munteanu (Fiorentina).

Sursa foto: FC Viitorul

Citește și:

Din campionatul italian la FC Viitorul Adrian Stoian - ”Cred că va fi un sezon destul de productiv pentru noi”

FC Viitorul Ruben de la Barrera - ”Pentru noi e o victorie importantă, dar și un moment important”

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii