Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment sportiv internaţional Probă nouă la ediţia a cincea a Maratonului Nisipului, de la Mamaia

ro

22 Feb, 2018 10:13 1995 Marime text
Cu ocazia celei de-a cincea ediții, evenimentul sportiv internațional Maratonul Nisipului va cuprinde o nouă cursă, cea de 5 km, adresată tuturor persoanelor care își doresc să alerge alături de cei dragi, dar se tem că nu ar putea face față curselor competitive.
 

Prin această nouă probă, organizatorii competiției sportive își doresc ca tot mai mulți oameni, care în anii trecuți îi susțineau pe sportivi de pe margine, să participe activ la eveniment și să guste din bucuria de a alerga într-o zi superbă de primăvară pe malul Mării Negr“, spun organizatorii.

 
Ediţia 2018 a Maratonului Nisipului va avea loc pe 25 martie, în stațiunea Mamaia și va cuprinde următoarele probe: Maraton (42 km), Semimaraton (21 km), Cursa de 10 km, Cursa populară de 5 km și Crosul “Family Run” (1 km).
 
Evenimentul sportiv internațional este organizat de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Înscrierile la Maratonul Nisipului 2018 se pot face pe maratonulnisipului.ro. 
 

Tot mai mulți specialiști în medicina sportivă, antrenori de fitness sau nutriționiști recomandă alergarea pe nisip, datorită multiplelor beneficii, precum: scăderea presiunii la nivelul articulațiilor, arderea unui număr mai mare de calorii și o tonifiere mai rapidă a musculaturii picioarelor. De 5 ani de zile, SanaSport aleargă în Constanța împreună cu iubitorii sportului de masă și, întrucât ne dorim ca tot mai multe persoane să îmbrățișeze acest stil de viață, am decis să introducem o nouă probă, cea de 5 km, accesibilă oricărei persoane care ține la sănătatea sa. Această cursă nu este competitivă, cu toate că participanții vor primii și ei premii de la sponsorii noștri, nu vor fi obligați să alerge pe tot parcursul traseului, se pot și plimba, pot socializa sau pot chiar face fotografii sau aclama sportivii care participă la cursele competitive, a spus Daniel Antonaru, președintele Asociației “SanaSport” și co-organizatorul evenimentului internațional “Maratonul Nisipului”.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii