Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:27 29 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se celebrează Participanţii la Maratonul Nisipului, de la Mamaia, vor purta în cursă tricouri cu însemnele Uniunii Europene

ro

26 Mar, 2019 00:00 1133 Marime text
Peste 1.000 de sportivi profesionişti şi amatori din România şi din străinătate vor purta tricoul cu însemnele Uniunii Europene, la a şasea ediţie a Maratonului Nisipului, pentru a celebra preluarea de către ţara noastră, la 1 ianuarie 2019, a președinției rotative a Consiliului UE. Evenimentul sportiv internaţional va avea loc duminică, 31 martie 2018, pe plaja din staţiunea Mamaia.

Organizatorii Maratonului Nisipului au anunţat că, prin acest gest, îşi doresc să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate şi mândrie. Mai mult decât atât, la competiţia sportivă s-au înscris deja un grup semnificativ de sportivi din mai multe țări membre ale Uniunii Europene, care îşi doresc să sărbătorească, prin alergare, unitatea în diversitate dar și valorile comune ale marii familii europene.
 

Mesaj de unitate

 
„Anul 2019 are o însemnătate aparte pentru toţi românii de pretutindeni, deoarece țara noastră a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene, iar noi vrem să sărbătorim ca atare acest lucru. Cu acest prilej, am pregătit o surpriză pentru toţi participanţii la Maratonul Nisipului ediția a VI-a. Cei peste 1.000 de sportivi amatori şi profesionişti vor alerga cu un tricou tehnic care poartă însemnele Uniunii Europene, care simbolizează principiul egalității şi iubirea pe care o purtăm pentru întreaga familie europeană. Am primit cu bucurie vestea că, şi în acest an, va participa un număr foarte mare de sportivi din mai multe țării membre, astfel încât vom putea transmite un mesaj de unitate, de încredere pentru acest minunat proiect european”, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei SanaSport şi organizatorul Maratonului Nisipului.
 

Cros dedicat sportului în familie

 
Evenimentul sportiv internaţional se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține patru probe competitive (3 kilometri, 10 kilometri, maraton - 42 kilometri, semimaraton - 21 kilometri) și crosul Family Run. Acesta se întinde pe distanţa de aproximativ un kilometru şi e un eveniment special dedicat sportului în familie, unde copiii vor alerga împreună cu părinţii lor pentru programul social „Circuitul încrederii și al speranței“, inițiat de Asociația „Dăruiește Aripi“, fiind singurul program de tratament și monitorizare la domiciliu oferit de către o secție de onco-pediatrie din țară.
 

Se lansează cursa „Campionii Şcolii“

 
De asemenea, în premieră, Maratonul Nisipului va lansa cursa „Campionii Școlii“, o competiție dedicată copiilor și adolescenților. Cursa este una individuală, pe categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani și va cuprinde următoarele distanțe: 300 metri, 400 metri, 800 metri, 1.200 metri și 1.600 metri.
 

Când se încheie înscrierile

 
Aflat la a șasea ediție, evenimentul internațional Maratonul Nisipului este organizat de Asociaţia SanaSport şi Radio România Constanţa, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Proiectul sportiv este una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip şi, în acelaşi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional. Cei interesați se mai pot înscrie, până pe 27 martie 2019, la eveniment pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii